avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... punere in aplicare hotarere judecatoreasca definitiva
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

punere in aplicare hotarere judecatoreasca definitiva

Buna ziua,

Din pacate avocata care s-a ocupat de acest proces m-a lasat balta.
Povestea este ca un client nu ne-a platit, am deschis proces pt somatie de plata, intr-un final ni s-a dat castig de cauza. Clientul nu a mai atacat hotararea judecatoreasca, deci a ramas definitiva.(daca gresesc corectati-ma)
Eu as vrea sa finalizez aceasta procedura ca sa recuperam banii. Ce trebuie sa fac? Depun la judecatorie o cerere pt investire cu titlu executoriu a hot jud, sau cu hot jud ma duc la executor direct?
Trebuie neaparat sa apelez la executor jud, sau ar tb sa se simta clientul si sa-mi plateasca datoria?
Daca aveti si model de cerere, m-ar ajuta mult.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:28, 9 Mai 2007
se legalizeaza sise investeste somatia, dupa care se merge cu ea la executor, pt. a fi pusa in executare#-o
Multumesc mult pentru raspuns.:">
pt a evita toata bataia de cap, puteti sa va duceti cu hotararea direct al executor si el va face tot
???
de cand legalizeaza si investeste executorul judecatoresc hotararile judecatoresti?:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta civila lemontee lemontee Buna ziua, Am o sentinta civila din 2013 privind emiterea somatiei de plata, care, am inteles ca nu se mai investeste cu formula executorie, ci se ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila Morrigan Morrigan Inainte de toate, salutare tuturor! Si, acum, voi incerca sa relatez cat mai pe scurt problema mea : - in calitate de creditor-reclamant am cerut la ... (vezi toată discuția)
Sulta neachitata rdk67 rdk67 buna ziua, am de platit o sulta, in baza unei hotarari judecatoresti, de anul trecut. persoana careia trebuie sa-i platesc, a obtinut titlu executoriu prin ... (vezi toată discuția)