avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare pentru apleca impreuna cu copilul in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare pentru apleca impreuna cu copilul in concediu

sunt o mama divortata ,posesoare a unei hotarari def si irev de divort ,prin care copilul meu de 12 ani imi este incredintat.ca sa plec in vacanta in turcia ,impreuna cu fetita am nevoie de procura de la fostul sot?daca da in ce consta aceasta?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:48, 29 Mai 2010
Daca aveti custodia copilului prin hotarare judecatoreasca, nu mai aveti nevoie de acordul nimanui pentru a parasi tara, ci numai pasaport pentru copil.
fetita are pasaport iar in hotarare scrie clar "incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minora ....'' si totusi anul trecut am asteptat aproape o ora la granita cu bulgaria sau le-a trebuit atat pentru a descifra stampilele de pe hotarare.
Verificarile sunt minutioase cand este vorba de minori.
Poate o traducere a hotararii intr-o limba de circulatie internationala va scurta timpul de asteptare pentru verificari.
Succes
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui vatavumihaela vatavumihaela buna ziua,vreau sa plec din tara cu fetita , sunt div de 2 ani , divortul sa efectuat in lipsa lui , fetita mia fost incredintata iar el nu are program de ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minorul Hildegarde Hildegarde Buna seara Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor puimicc puimicc Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un ... (vezi toată discuția)