avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea bat o vina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea bat o vina

parintii mei au fost casatoriti 20 de ani.in urma casatoriei au rezultat doi copii eu si fratele meu.cei doi(parintii) au achizitionat in timpul casatoriei un apartament.mama decedeaza in 1992 iar in 1999 tatal se recasatoreste legal.daca tatal nostru ar deceda cea de a doua sotie ar avea drept la apartament(mostenire)?si daca da cum pot face ca ea sa nu beneficieze de nimic tinand cont ca in 1998(cand nu erau casatoriti) tatal meu ia luat o garsoniera.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:55, 30 Mai 2010
trebuie sa dezbateti mostenirea dupa mama dvs. in urma acestei succesiuni, tatalui ii revine o cota de 63% (5/8),apoi tatal dvs va poate vinde partea lui.
daca tatal nu va vinde, sotia supravietuitoare , va lua 1/4 din aceasta cota a tatalui.
inainte de casatoria tatalui meu cu cea de a doua sotie,( fiind concubini )au achizitionat o garsoniera pe numele ei.se poate aduce in discutie dupa decesul tatalui si acest imobil?
Daca apartamentul in cauza a fost cumparat de parintii dvs. in timpul casatoriei, dat fiind faptul ca exista si copii din aceasta casatorie, in urma decesului primei sotii, tatal dvs. are dreptul la o cota de 5/8 (1/2 bun comun si 1/4 cota sotului supravietuitor in concurs cu copiii), iar copiii de 3/8. Acum, in cazul decesului tatalui dvs, din cota sa de 5/8, 3/4 va revin dvs, copiilor, iar 1/4 sotiei supravietuitoare. Oricum, cota majoritara din apartament va reveni copiilor(daca n-am calculat eu gresit, o cota totala de 27/32;)).
In ceea ce priveste garsoniera, trebuie sa puteti dovedi ca a fost cumparata cu banii tatalui dvs, pentru a putea discuta o eventuala includere a ei inmasa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Drept la apartament IKALIKA IKALIKA Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cote succesiune Mitika56 Mitika56 Tata-l meu, recasatorit cumpara apartamentul in care locuieste cu noua sotie, sotia dobandeste prin mosterie un apartament de la parintii sai. Sotia moare (nu ... (vezi toată discuția)