avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fond-Pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fond-Pretentii

Buna ziua,

In luna noimebrie 2009 un colaborator (firma din Germania) , m-a rugat sa ii recomand 3 persoane din Romania pentru munca intr-o baza americana in Germania . In primul rand am cautat prin cunostinte cu ideea de a face un serviciu cuiva cunoscut. Pana la urma am gasit 2 baieti unul din ei fiul unei colege de-a mamei mele. Firma din Germania a achitat transportul cu avionul pana acolo iar eu i-am insotit pana la baza militara americana respectiva pentru ca eu aveam anumite intrevederi acolo. In ziua in care am ajuns, eu am fost nevoit sa plec in Olanda cu un prieten de-al meu, baietii resppectiv ramanand la baza militara urmand a li se asigura cazare, acomodare etc. Precizez ca firma din Germania mi-a comunicat ca va face contracte pentru ei direct acolo. Legatura mea cu aceasta firma consta in acordarea de consiliere de specialitate pentru obtinerea contractelor cu Armata Americana. La nici 12 ore de la sosirea in Germania tatal unuia din baieti m-a sunat spunand ca baietilor nu le place locul respectiv si ca vor sa se intoarca in tara. Imediat am fost deacord sa le achit contravaloarea transportului pana in tara. (chiar daca nu am fost obligat de nici un fel de intelegere cu ei).Dupa cateva ore m-a sunat din nou spunand ca totul este ok si ca baietii vor ramane acolo. La o saptamana distanta directoarea firmei din Germania m-a contactat spunandu-mi ca baietii pe care i-am recomandat au furat toate bunurile care le-au fost incredintate (tel mobile etc)si au fugit. Acestia au fost reclamati la politia locala unde exista o plangere impotriva lor. (exista mailuri care certifica acest lucru). In acelasi timp, tatal unuia din baieti a inceput sa sune la mama mea cerand despagubiri pentru transportul baietilor din Germania in Romania. Bineinteles ca am refuzat acest lucru, iar acest individ a inceput sa dea telefoane de amenintare si a trimis o scrisoare recomandata la adresa mamei mele prin care o santajeaza ca daca nu ii plateste suma respectiva de bani o va reclama la conducerea locului de munca. Aceasta scrisoare exista ca dovada. La scurt timp dupa aceasta scrisoare am primit (si eu si mama mea) o citatie pe care scrie (Fond Pretentii) insotita de declaratia acestui individ. Acest individ are ca singura metoda de raspuns intimidarea , amenintarea si santajul. Intrebarea este daca ar trebui sa ma prezint impreuna cu mama mea la data trecuta pe citatie tinand cont ca eu am adresa in Bucuresti iar parintii mei locuiesc in provincie. Se poate formula de catre un avocat o scrisoare cu care sa se prezinte mama mea la Tribunal sau ar trebui sa merg si eu acolo? In cazul in care trebuie sa ma duc acolo, cu ce documente justificative ar trebui sa ma prezint?(Am mailuri intre mine si directoarea firmei din Germania, mailuri intre mine si unul din baieti,scrisoarea recomadata precizata mai sus) Tin sa precizez inca odata ca nu am semnat niciun fel de intelegere scrisa cu acesti oameni si ca nu am primit bani sau alte bunuri de la acestia.
Cel mai recent răspuns: Avocat Oana Bugeac , Avocat 08:23, 30 Mai 2010
"Scrisoarea" pe care o poate formula un avocat se numeste intampinare si contine punctul dvs de vedere referitor la sustinerile reclamantilor (care apar in actiunea numita pretentii si care trebuia sa vi se comunice odata cu citatia). Nu e necesara prezenta niciunuia dintre parinti sau a dvs, atata timp cat aveti un reprezentant in fata instantei - avocatul.
In ceea ce priveste reusita actiunii promovate impotriva dvs, atata timp cat nu ati incheiat nicio intelegere cu cei 2 privitoare la eventuale despagubiri in caz de incetare a contractelor de munca, se pare ca va fi greu de obtinut, pentru ca reclamantii trebuie sa dovedeasca in fata instantei legatura dintre dvs si sumele de bani pe care le-au cheltuit ei si pe care le vor inapoi prin aceasta actiune.
Este totusi bine sa va sfatuiti cu un avocat in detaliu pe documentele din dosar, pentru a stabili strategia cea mai potrivita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordi de restrictie sau ceva de genu... laurycy_r@yahoo.com laurycy_r@yahoo.com Buna ziua!! Este vorba despre mama mea si va rog daca se poate sa imi raspunda cineva la acest mesaj.In urma decesului tatalui meu mama mea a ramas singura si ... (vezi toată discuția)
Citatie dna in calitate de martor alpine_clarion alpine_clarion Buna seara, azi dimineata am gasit in cutia postala o citatie de la dna sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari in care sunt ... (vezi toată discuția)
Servitute trecere, obligaþie de a face pauldrv pauldrv Bună ziua, Vă prezint o situaţie în care am intrat, fără nici o vină sau vreo idee de rezolvare: Din anul 2005, deţin un teren într-o localitate ... (vezi toată discuția)