avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ORDI DE RESTRICTIE SAU CEVA DE GENU...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ORDI DE RESTRICTIE SAU CEVA DE GENU...

Buna ziua!! Este vorba despre mama mea si va rog daca se poate sa imi raspunda cineva la acest mesaj.In urma decesului tatalui meu mama mea a ramas singura si se ocupa de un bar undeva la tara.Acolo exista un individ care din cand in cand darama si farama cam tot ce ii iese in cale .Nimeni nici macar politia nu a putut sa i faca nimic .Nu are un motiv anume doar ca asa vrea el .Mama mea a ajuns nici sa mai doarma de frica pentru ca e posibil sa i sparga si geamurile si usa si Doamne fereste sa intre peste ea in casa ....Va rog frumos ,cer parerea unui avocat chiar nu se poate face nimic ??
Repet :mama mea este singura acolo si nu are pe nimeni Va rog sa mi spuneti daca exista vre-o lege prin care se va inpune acelui individ sa nu se mai apropie de ea.Va multumesc
Daca la nivel local nu se intreprinde nimic,formulati plangeri catre Inspectiratul Judetean de Politiei si catre IGPR Directia de Ordine Publica pentru a se lua cuvenitele masupri impotriva persoanei recalcitrante.
Aratati in plangeri ca la nivel local nu se intreprinde nimic la fiecare sesizare,cu conditia sa existe si sesizari scrise,carora nu li s-a dat curs
Din pacate,legislatia romana nu va ofera protectie preventiva.Nu exista posibilitatea reglementata legal sa obtineti un ordin de restrictie.
Dupa parerea mea se poate obtine un astfel de ordin,o hotarare, dar nu cred ca veti putea obtine asa ceva.Nici avocat acolo la dvs nu cred ca veti gasi care sa stie sa va obtina o asemenea hotarare.
Nici judecatorii nu stiu daca au pregatirea necesara acolo la dvs sa inteleaga anumite aspecte deosebit de dificile de inteles...
Daca era la Bucuresti judecatorii ar fi inteles...dupa parerea mea...
Nu va ramane decat sa faceti plangeri la politie.

avocat Claudiu Lascoschi
Imi pare rau ca trebuie sa il contrazic pe dl.avocat,dar in legislatia romaneasca nu exista o astfel de institutie de drept in acest moment.
Va multumesc pentru raspunsuri in primul rand .Intre timp am vorbit cu o doamna avocat din Buzau si mi-a spus ca se poate intocmi un dosar cu anumite acte printre care si procesele verbale intocmite individului care la putem lua de la politia din comuna .Cu acele acte se va merge la Parchet unde se va depune plangere pentru amenintari ,distrugere de bunuri si asa mai departe .Doamna avocat mi-a spus ca se poate face ceva in acest caz si sper sa fie asa.Este vorba de mama mea si vreau sa duca o viata linistita si nu sa stea cu frica din cauza unui retardat caruia chiar nu i am gresit cu nimic.Ceva trebuie sa se faca si asta pe cale legala.......
laurycy_r@yahoo.com a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri in primul rand .Intre timp am vorbit cu o doamna avocat din Buzau si mi-a spus ca se poate intocmi un dosar cu anumite acte printre care si procesele verbale intocmite individului care la putem lua de la politia din comuna .Cu acele acte se va merge la Parchet unde se va depune plangere pentru amenintari ,distrugere de bunuri si asa mai departe .Doamna avocat mi-a spus ca se poate face ceva in acest caz si sper sa fie asa.Este vorba de mama mea si vreau sa duca o viata linistita si nu sa stea cu frica din cauza unui retardat caruia chiar nu i am gresit cu nimic.Ceva trebuie sa se faca si asta pe cale legala.......

Asa...si a spus ca nu va avea dreptul respectivul de a se apropia de mama dvs. dupa ce va depune plangerea la parchet?
Sau acesta va avea dreptul de a se apropia de ea.Ca pana la urma si aceasta este o problema...
Dupa parerea mea daca depuneti plangerea direct la parchet va complicati existenta si incetiniti cursul dosarului...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Suntem terorizati de fostul sot!!!!! carmen b. carmen b. am sa va rog sa ma ajutati....sunt divortata de 3 ani,dar fostul sot nu-mi da pace sub nicio forma...am fost agresata in nenumarate randuri si el nu a platit ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)
Vreau un ordin de restrictie morwe morwe cum pot obtine si eu un ordin de resctrictie pt tatal meu care ma batut in urma cu 24 de ore in fata copiilor mei am chemat si politia dar i sa dat o amenda pe ... (vezi toată discuția)