avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ORDI DE RESTRICTIE SAU CEVA DE GENU...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ORDI DE RESTRICTIE SAU CEVA DE GENU...

Buna ziua!! Este vorba despre mama mea si va rog daca se poate sa imi raspunda cineva la acest mesaj.In urma decesului tatalui meu mama mea a ramas singura si se ocupa de un bar undeva la tara.Acolo exista un individ care din cand in cand darama si farama cam tot ce ii iese in cale .Nimeni nici macar politia nu a putut sa i faca nimic .Nu are un motiv anume doar ca asa vrea el .Mama mea a ajuns nici sa mai doarma de frica pentru ca e posibil sa i sparga si geamurile si usa si Doamne fereste sa intre peste ea in casa ....Va rog frumos ,cer parerea unui avocat chiar nu se poate face nimic ??
Repet :mama mea este singura acolo si nu are pe nimeni Va rog sa mi spuneti daca exista vre-o lege prin care se va inpune acelui individ sa nu se mai apropie de ea.Va multumesc
M-i s-a spus ca da,se poate face ceva ca acelui individ sa nu i se mai acorde dreptul sa se apropie de ea si pentru inceput sa se faca o plangere la parchet.Eu stiu ca traim in Romania si ca nu prea cred ca exista ceva de genul ordinului de restrictie la noi dar ce pot face sa stam si sa asteptam sa-i dea in cap????Daca dumneavoastra spuneti ca ne complicam existenta cu parchetul...ce se poate face ?
Credeti ca daca merg la politia municipala rezolv ceva?...Politia din comuna nu fac decat sa dea amenzi de care credeti-ma ca nu i pasa acelui individ si pe langa asta cred ca exista si ceva intre el si seful de post de acolo
Sa mearga avocatul la politie si sa ia atitudine.Daca o trimite la parchet se cam spala pe maini.Va ia banii si asteptati...cat veti astepta...
Greu de spus.
Din experienta mea va spun ca politia trebuie impinsa din spate in astfel de cazuri.Daca avocatul nu se implica nu se va schimba nimic.
In toate cazurile modul in care am actionat a finalizat cu bine...si unii erau chiar baieti destepti adica greu de prins...
Problema trebuie rezolvata la politie.
Va multumesc pentru timpul acordat domnule avocat Lascoschi.O sa fac tot posibilul ca pe acel individ sa il linistesc si o sa tin cont si de parerile dumneavoastra.Oricum pana ajung la politie ash mai vrea sa vorbesc si cu o firma de protectie sa vad ce spun .Inca o data va multumesc
Ideea de baza este ca politia poate sa intre il el (ca sa spun asa).
Trebuie audiat cat mai repede si sa afle ca s-a depus plangerea.
In situatii similare cu cea a dvs. solicitam sa fie citat telefonic respectivul si sa fie audiat de urgenta.
Daca depuneti la parchet incetiniti mersul dosarului si interesul dvs. este ca aceste actiuni ale individului sa se estompeze.
Cu ocazia audierii el va preciza si daca a urmarit sau nu persoana, daca a amenintat-o, etc.
Succes!

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem terorizati de fostul sot!!!!! carmen b. carmen b. am sa va rog sa ma ajutati....sunt divortata de 3 ani,dar fostul sot nu-mi da pace sub nicio forma...am fost agresata in nenumarate randuri si el nu a platit ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)
Vreau un ordin de restrictie morwe morwe cum pot obtine si eu un ordin de resctrictie pt tatal meu care ma batut in urma cu 24 de ore in fata copiilor mei am chemat si politia dar i sa dat o amenda pe ... (vezi toată discuția)