avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ACCIDENT PE TRECEREA DE PIETONI
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ACCIDENT PE TRECEREA DE PIETONI

Buna ziua

La sfarsitul lui martie , ama ccidentat un domn pe trecerea de pietoni. Intre timp , ne-m intalnit si i-am platit daunele morale si materiale ( a avut o singura zi de spitalizare si nu s-a prezentat la IML) si de asemenea a dat o declaratie, in fata ofiterului anchetator ca nu depune plangere penala .
Intrebarea mea este care credeti ca va fi pedeapsa pe care o voi primi?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Petre Nita , Expert judiciar 08:26, 1 Iunie 2010
unii procurori nu tzin cont de impacarea partilor. daca este cazierul curat, vi se da cu suspendare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Cred ca dosarul a fost trimis la parchet cu propunere de NUp,sau este posibila si varianta aratata de distinsa d-na avocat
Gresit.Cum procurorul sa nu tina cont de o declaratie a impacarii partilor???Este o infr.declansata la plangere prealabila si contrazic afirmatiile d.nei avocat.Adica se sugereaza ca procurorii incalca prev.codului de procedura penala!!!!!!
Lipsa plangerii incheie dosarul iar solutia este de n.u.p.Singura pedeapsa pe care o primiti este amenda contraventionala emisa de catre politia rutiera intrucat nu ati acordat prioritate pietonului art.135 lit H Reg.pt.aplic OUG 195/02 rep
Multumesc mult. Doamna avocat mi-a facut 2 zile pline de destul de multe ganduri negre. Am crezut ca nu mai stiu eu limba romana.
Subscriu la cele spuse de daio73, cu mentiunea ca in situatia in care partile se impaca si dosarul primeste NUP de la procuror, cf. art. 103 - (1) lit. c) din OUG 195/2002 se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis Stefan69ro Stefan69ro Bună ziua Am fost implicat intr-un accident cu vătămare de persoană în urma căruia victima a avut mai mult de 90 zile de îngrijiri. M-am impăcat cu ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala iulianbtz iulianbtz Buna ziua! Ieri am avut si eu un ghinion si doresc daca se poate sa ma ajutati...Veneam dinspre Bdul Energeticienilor si am intrat pe bulevardul Camil Ressu. ... (vezi toată discuția)
Dosar penal vatamare corporala din culpa? EugenBu EugenBu Buna seara. In urma unui accident de circulatie usor pe trecerea de pietoni la care nu s-a depus plangere din partea partii vatamate, politia avea ... (vezi toată discuția)