Am fost implicat intr-un accident cu vătămare de persoană în urma căruia victima a avut mai mult de 90 zile de îngrijiri. M-am impăcat cu victima acesta dind o declarație notariala în care mai declara și faptul ca nu are nici o alta pretenții și ca nici nu va mai depune plângere împotriva mea și ca NE-AM IMPACAT.
Procurorul a emis ordonanță de urgenta cu NUP
Mergând la Poliție aceștia mi-au zis ca îmi suspenda permisul auto pe o perioada de 90 de zile, fără posibilitatea de a da examen de reducerea perioadei de suspendare. Suspendarea au motivat-o ca o aplica datorita faptului ca am comis o infracțiune conform codului penal art. 196 și au aplicat art. 103 litera c din O.U.G 195
Iar faptul ca nu am avut posibilitatea de a da examen au motivat-o prin producerea unei infractiuni și nu a unei contravenții .
Dar conform articolului 219 aliniatul 2 din O.U.G 195 in REGULAMENTUL DE APLICARE a O.U.G. sus mentionate care spune citez : ,,Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art 112 lit. C.
Eu de aici înțeleg ca ar fi trebuit sa mi se restituie permisul fără suspendare.
De ce șoferilor li se aplica dubla măsură. Adica , ca în cazul meu dacă nu e penal ......Dacă noi ne-am impăcat și ca efect procurorul a dat ORDONANȚĂ CU REZOLUȚIA N.U.P. înseamnă ca fapta nu mai exista.
Si totusi e aplicata O.U.G. art 103 lit. C
Pai dacă doi inși se bat și apoi se împaca dacă penalul e eliminat în urma unei împăcări de ce nu li se mai aplica și altceva .
De ce șoferilor li se aplica așa ceva. Nu cumva legea ăsta e data numai pentru șmecheri.
Cineva mi-a povestit un caz cu aceleași caracteristici ca ale mele dar victima s-a impăcat cu autorul dind o declarație în fata polițistului. Și la final polițistul i-a restitui permisul autorului fără suspendare.
Un amănunt autorul era POLITIST
Vă mulțumesc frumos și aștept un răspuns
Aveti dreptate, din moment ce aveti NUP, inseamna ca sunteti scos de sub urmarire penala, deci nu ati comis nici o infractiune cf. codului penal, prin urmare nu mai poate fi invocat nimic, daca nu exista infractiune.
Am un coleg de serviciu, care a patit exact la fel, trebuie sa mergeti in audienta la seful serviciului rutier, cu hotarirea procurorului in fata.
Daca va loviti de refuz (sau credeti asta), mergeti insotit de un avocat.