avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid

Salut toti romanii! Este posibil ca un divort, unde este si un copil minor la mijloc, sa dureze 2 (doua) luni? Nu se face de catre asistenta sociala (la cererea instantei) o verificare a situatei copilului? Mi s-a intamplat asta cu doi ani in urma iar varsta copilului era de 14 ani.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:54, 29 Mai 2010
Multumesc tuturor pentru ca ati fost asa draguti sa-mi raspundeti. Va urez multa intelepciune, putere de munca si nu uitati, atunci cand ve-ti prinde decizii importante, sa ramaneti cu sufletul curat si linistit. Eu si baiatul, am ramas foarte marcati dupa acest divort ( facut in lipsa noastra), ne-am simtit abandonati si de catre o persoana draga,dar si se catre autoritati. Multumesc inca o data!
Solutionarea unei cereri de divort in 2 luni, in conditiile in care partile au un copil minor si in care parata nu s-a prezentat cu minorul la proces, este mai mult decat ciudata.Astfel, instanta trebuia sa efectueze ancheta sociala la domiciliul partilor si mai mult decat atat era obligatorie audierea minorului care inteleg ca data respectiva avea 14 ani.
Pana la urma caruia dintre parinti a fost incredintat minorul, pentru ca spuneti ca tatal nu l-a cerut si pentru cultura mea generala, as vrea sa stiu la ce judecatorie s-a solutionat un astfel de divort.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
( stiu pe cineva care a reusit sa divorteze in 1.5 ani, pt ca omul a fost cinstit si a spus ca sotia e plecata in italia)
in ce sens " se mai poate face ceva" ?
sa zicem ca s-ar putea anula, cu v-ar incalzi? dvs sa fiti sanatoasa , sa va cresteti copilul linistita si sa va bucurati de el!
pensie plateste?
Sentinta civila nr.1925/2008 sedinta publica din 29.04.2008; presedinte: Cristina Sugaru: tribunalul Piatra Neamt. Actiunea de divort a fost depusa in 25.02.2008 cu nr.1245. Copilul mi-a fost incredintat mie , tatal obligat la pensie de intretinere dar nu a mai platit niciodata.Anul trecut, in vara dupa 4 (patru!) ani, m-am intors acasa impreuna cu copilul (posibilitatile economice si sanatatea nu mi-au permis prima), am aflat si vazut ca fostul meu sot era impreuna cu o alta femeie inca de cand eram casatoriti. Povestea nu se termina aici din pacate, el moare in octombrie, anul trecut, lasa concubina in proprietatile noastre, cu un contract de chirie, iar acum ma judec cu ea ptr.evacuare contestand actul de chirie, cum si neplata chiriei. Am mare nevoie de dumneavoastra, de sfaturile dumneavoastra privind aceasta cauza, si pentru ca sant departe de tara dar si pentru a demonstra fiului meu ca legea si dreptatea exista in tara noastra. Trebuie sa facem cunoscute aceste cazuri pentru a putea ajuta si alte persoane in nevoie si ca mame sa transmitem copiilor nostri adevaratele valori, care astazi sant uitate din pacate. Multumesc din tot sufletul pentru atentia dv.!
Da, ce pot spune este doar ca ma minunez pe zi ce trece de cate vad si aud.Contractul de inchiriere al unui imobil coproprietate asa cum este in cazul dvs. nu poate fi incheiat decat cu acordul ambilor proprietari.Angajati avocat care sa va reprezinte interesele.

Alte discuții în legătură

Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva divort- posibilitate contestare? alisia411 alisia411 Am divortat in urma cu 2 ani, cu acordul ambelor parti, dar nici eu nici fostul sot nu am solicitat, dupa trecerea termenului de 30 de zile de la primirea ... (vezi toată discuția)
Gasirea si inchiderea tatalui Bubllegum18 Bubllegum18 Buna ziua. Eu am un baiat de 16 ani, tatal lui l-a parasit la 1 an, a incercat sa scape de copil fara ca eu sa stiu ce face el, apoi mi-am recuperat baiatul si ... (vezi toată discuția)