avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia Anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia Anticipata

As vrea sa stiu daca exista vre-un act normativ care sa prevada ca pensionarea anticipata este blocata anul acesta.
Sotul meu a mostenit o propietate in 1996.La timpul respectiv notarul n-a vrut sa ma treaca drept coproprietar.Acum sotul a incercat sa faca acest lucru si notarul a spus ca oricand poate fi contestat un act de donatie intre soti si n-are valoare definitiva.
Ma puteti lamuri in aceste privinte?
Multumesc anticipat
Stefan I.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:04, 30 Mai 2010
Buna ziua !
1. Exista un proiect de act normativ , care va intra in vigoare dupa publicarea lui in Monitorul Oficial , cel mai probabil in jurul datei de 15.06.2010 care prevede sistarea acordarii acestei posibilitati de pensionare anticipata .
2. Asa cum a precizat si notarul , donatia este revocabila , in conditiile legii si poate fi contestat . Sunt revocabile prin esenta lor donatiile de bunuri viitoare si donatiile intre soti. Donatiile mai pot fi revocate: a. pentru neindeplinirea sarcinii. b. pentru ingratitudine; c. pentru nastere de copil. In primele doua cazuri, revocarea donatiei se pronunta prin hotarare judecatoreasca, iar in ultimul caz ea opereaza de plin drept, urmand sa fie constatata de instanta, in caz de neintelegere intre parti.
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
Adrian Marin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters228213 ContSters228213 cum poate fi anulat un act de donatie?care sunt actele necesare si procedura? (vezi toată discuția)
Act de donatie antoniaandra antoniaandra avem un act de donatie cu scutire de raport pe casa,sura si bucatarie fara nici un fel de clauza facut de mai bine de 10 ani, cu uzufruct viager pe bucatarie ... (vezi toată discuția)
Donatia catre copil tocalione tocalione in ce conditii se poate retrage o donatie , de exemplu un apartament. (vezi toată discuția)