Exista doar cateva cazuri de revocare, mentionate in lege. In principiu, donatioa este un act irevocabil.
Sunt revocabile prin esenta lor donatiile de bunuri viitoare si donatiile intre soti. Donatiile mai pot fi revocate: a. pentru neindeplinirea sarcinii. b. pentru ingratitudine; c. pentru nastere de copil. In primele doua cazuri, revocarea donatiei se pronunta prin hotarare judecatoreasca, iar in ultimul caz ea opereaza de plin drept, urmand sa fie constatata de instanta, in caz de neintelegere intre parti.
deci ,pur si exact ,am donat 1/2 dintr-un apartament ( la fiica) , ca dupa aceea sotia sa depuna acte ptr, un divort nelamurit, ceea ce ma face sa cred ca scopul donatiei
a fost pur si simplu realizarea acestui fapt juridic.
Este posibil ca sotia sa fi premeditat divortul , si sa va propuna inchieerea donatiei. Insa este irelevant acest fapt in ceea ce priveste o posibila revocare. Cazurile de revocare sunt strict si limitativ prevazute de lege.
Intrebarea dvs. mi se pare usor ironica. Ma insel cumva? Eu ma refeream la faptul ca sotia dvs. a planuit totul , punctual. Sa se incheie donatia, apoi sa intenteze divort. Ca idee, cred ca decizia unei persoane de a divorta, necesita un timp oarecare pana la momentul la care va depune cererea, insa, s-ar putea sa fie si vreo ideea spontanta, in sensul ca ,astazi am luat decizia, maine am depus cererea . O seara buna va doresc.
Donatie
koko78
Sotia mea aprimit o garsoniera sub forma de donatie de la fratele ei.ulterior a luat o suma de bani imprumut,suma pe care a girat-o cu garsoniera(act ... (vezi toată discuția)
Act de donatie
antoniaandra
avem un act de donatie cu scutire de raport pe casa,sura si bucatarie fara nici un fel de clauza facut de mai bine de 10 ani, cu uzufruct viager pe bucatarie ... (vezi toată discuția)