avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

avem un act de donatie cu scutire de raport pe casa,sura si bucatarie fara nici un fel de clauza facut de mai bine de 10 ani, cu uzufruct viager pe bucatarie pentru parinti.casa am renovat o noi,iar bucataria e folosita de parinti.Acum ei pot face acte pe bucatarie la altcineva si pe terenul de sub ea?sau trebuie sa mi strice actelenoastre mai intai?daca le strica trebuie sa ne dea pe noi in judecata sau cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: antoniaandra , utilizator 21:53, 3 Iunie 2011
Buna ziua !
Da , mai intai trebuie revocata donatia prin instanta , daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege .
Sunt revocabile prin esenta lor donatiile de bunuri viitoare si donatiile intre soti. Donatiile mai pot fi revocate:
a. pentru neindeplinirea sarcinii.
b. pentru ingratitudine;
c. pentru nastere de copil.
In primele doua cazuri, revocarea donatiei se pronunta prin hotarare judecatoreasca, iar in ultimul caz ea opereaza de plin drept, urmand sa fie constatata de instanta, in caz de neintelegere intre parti.

nu pot face acte de vanzare-cumparare intrucat nu au temei legal pt a cere revocarea donatiei.
va multumesc pentru raspunsul prompt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters228213 ContSters228213 cum poate fi anulat un act de donatie?care sunt actele necesare si procedura? (vezi toată discuția)
Donatie, revocare , anulare... blueeyes56 blueeyes56 buna ziua, daca am donat casa ficei mele si sotului ei ca bun comun si acum el o trateaza rau si pe ea si pe copii, nu le da bani pentru mancare si e tot ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata Stefan Ioana Stefan Ioana As vrea sa stiu daca exista vre-un act normativ care sa prevada ca pensionarea anticipata este blocata anul acesta. Sotul meu ... (vezi toată discuția)