avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe si impozite achitate la notar cu ocazia ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe si impozite achitate la notar cu ocazia vanzarii-cumpararii unui teren

Stiu ca cumparatorul unui bun imobil are obligatia achitarii taxelor notariale,dar nu cunosc baza legala pe care se percepe vanzatorului,tot la notariat,un impozit(pe ce impozit ?)de 2% din cuantumul pretului.Daca stii,te rog,ajuta-ma.Exista si categorii de persoane exceptate de la plata acestui impozit ?
Cel mai recent răspuns: ruxandra stef , utilizator 05:11, 27 Aprilie 2007
nu scrie nici unde ca cel ce cumpara trebuie sa plateasca taxele:O
Totusi,notarul percepe vanzatorului un impozit de 2% si elibereaza si chitanta in acest sens.Nu ar putea elibera chitanta daca nu ar avea o baza legala a incasarii sumei.Nu am gasit nici in nici o lege aceasta prevedere.Unde sa mai caut ?:(Multumesc.
In Codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite achitate la notar cu ocazia vanzarii-cumpararii unui teren zgardan zgardan Stiu ca cumparatorul unui bun imobil are obligatia achitarii taxelor notariale,dar nu cunosc baza legala pe care se percepe vanzatorului,tot la notariat,un ... (vezi toată discuția)
Acte notariat iriss01 iriss01 Cine trebuie sa plateasca actele la notariat cumparatorul sau vanzatorul imobilului (locuintei) ?Care este perioada maxim legala in care mai poate folosi ... (vezi toată discuția)
Ct costa si ce acte trebuie pt o donatie ? apollo apollo Cat costa si ce acte trebuie pt o donarea unei case de la parintii pt rude gr I (fiica + ginere) ? Se poate face aceasta operatiune in perioada sarbatorilor ... (vezi toată discuția)