avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recurs
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recurs

de curand am primit o sentinta civila prin care sunt obligat sa platesc o suma de bani ce reprezinta penalitati la asociatia de proprietari si cheltuieli de judecata cu recurs in 15 zile de la comunicare . cum pot proceda pt a obtine un termen de plata sau o esalonare fiind vorba de o suma mare pe care nu mi-o pot permite acum.care sunt pasii pe care treb. sa-i fac in cazul acesta. e posibil sa se ajunga la o executare silita imediat? ma poate lamuri cineva?
Cel mai recent răspuns: RaDracones , utilizator 08:50, 1 Iunie 2010
daca sinteti in termen declarati recurs tinind seama de motivele aratate in art 304 C. Pr. Civ. intre timp, tinind cont ca nu aveti nici un demers facut in ceea ce priveste stingerea litigiului incepeti sa achitati din debitul inregistrat si, incercati, daca este posibil, o intelegere cu asociatia de proprietari in vederea unei esalonari a platii.
multumesc pt. raspuns .dar care este procedura pt.declararea unui recurs ce trebuie sa fac?
daca de la data primirii hotaririi instantei n-au trecut 15 zile luati legatura cu un avocat care va v a indruma in ceea ce urmeaza sa intreprindeti.
Recursul este o alta distractie si evident ca o sa va coste. Pe langa ceea ce aveti de plata conform hotararii data de judecatorie, dupa recursul ce poate dura 3-6 luni, o sa mai aveti de plata suplimentar alte cheltueli de judecata, cel putin onorariul a 2 avocati (unul al dv si unul al asociatiei).
Eu va sugerez sa mergeti la presedintele asociatiei si sa solicitati sistarea calculului penalizarilor si esalonarea debitelor, angajandu-va in scris ca o sa achitati lunar o suma asupra careia va intelegeti cu presedintele.
Domnule Petru... un pic cam tarziu pentru negocieri dar poate aveti noroc cu un presedinte intelegator. Presedintele ar putea sa va ofere sansa semnarii unei conventii de esalonare a debitelor dar trebuie sa va si tineti de ea.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari asociatie locatari cipris_90 cipris_90 Buna ziua cazul meu e complicat...am avut penalizari insemnand din anul 1990 pana in 2006 de 2115 lei dupa care au crescut din 2006 pana in 2008 la 2319 lei am ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere mioaranoni mioaranoni Am acumulat o restanta la intretinere de 2400 Lei si penalizari de 1600 Lei. Recunosc aceasta datorie, dar fiind in somaj, am fost in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere Shaiya Shaiya Am fost data in judecata de Asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii. Pentru ca am copilas mic nu m-am putut prezenta la proces si acesta s-a ... (vezi toată discuția)