de curand am primit o sentinta civila prin care sunt obligat sa platesc o suma de bani ce reprezinta penalitati la asociatia de proprietari si cheltuieli de judecata cu recurs in 15 zile de la comunicare . cum pot proceda pt a obtine un termen de plata sau o esalonare fiind vorba de o suma mare pe care nu mi-o pot permite acum.care sunt pasii pe care treb. sa-i fac in cazul acesta. e posibil sa se ajunga la o executare silita imediat? ma poate lamuri cineva?
daca sinteti in termen declarati recurs tinind seama de motivele aratate in art 304 C. Pr. Civ. intre timp, tinind cont ca nu aveti nici un demers facut in ceea ce priveste stingerea litigiului incepeti sa achitati din debitul inregistrat si, incercati, daca este posibil, o intelegere cu asociatia de proprietari in vederea unei esalonari a platii.
Recursul este o alta distractie si evident ca o sa va coste. Pe langa ceea ce aveti de plata conform hotararii data de judecatorie, dupa recursul ce poate dura 3-6 luni, o sa mai aveti de plata suplimentar alte cheltueli de judecata, cel putin onorariul a 2 avocati (unul al dv si unul al asociatiei).
Eu va sugerez sa mergeti la presedintele asociatiei si sa solicitati sistarea calculului penalizarilor si esalonarea debitelor, angajandu-va in scris ca o sa achitati lunar o suma asupra careia va intelegeti cu presedintele.
Domnule Petru... un pic cam tarziu pentru negocieri dar poate aveti noroc cu un presedinte intelegator. Presedintele ar putea sa va ofere sansa semnarii unei conventii de esalonare a debitelor dar trebuie sa va si tineti de ea.
Succes!