Buna ziua. Am mai avut cateva intrebari pe acest forum in urma cu ceva timp legate de un proces de revocare a unei donatii, la care am primit raspuns. Acuzatiile aduse de reclamanta au fost acelea de ingratitudine ( in proportie de 99% neadevarate).
Mai am o intrebare, deoarece in codul civil articolul despre perimare este destul de ambigu. Despre ce este vorba. Procesul despre care am vorbit ( revocare donatie) este tot la stadiul de apel, si s-a suspendat conf art242 alin 1 pct 1. Intrebarea mea este urmatoare: conf cod civil perimarea unor acuzatii survine la 1 an dupa lansarea acestora. Dar de cand curge acest timp: de la depunera plangerii si intocmirea dosarului de judecata sau de la prima prezentare a paratului la un termen de judecata ( intreb acest lucru deoarece, in cazul nostru, dosarul este din luna septembrie iar noi am avut ne-am prezentat la proces in noiembrie, relativ intamplator, deoarece reclamanta nu a precizat adresa exacta a paratei!!). Cum se procedeaza mai departe..........se depune o cerere sau altceva la registratura tribunalului, tot la dosarul in speta prin care se solicita inchiderea definitiva a dosarului? Se mai plateste ceva, respectiv cheltuieli de judecata, etc?
Am mai primit un raspuns la intrebarea de mai sus dar raspunsul a fost cam cum este trecut in codul civil.........nu a fost un raspuns la intrebarile mele de mai sus. Poate cineva sa ma lumineze si sa-mi raspunda la intrebarile de mai sus?
Termenul de perimare de 1 an de zile,in care dosarul ramane in nelucrare,incepe sa curga de la data la care s-a luat masura suspendarii cauzei,de catre instanta de judecata prin incheierea de sedinta.
Masura perimarii se poate lua ,la cererea partilor sau din oficiu de catre instanta.
Forumulati dupa incheierea termenului de 1 an,cerere la registratura instantei care a suspendat cauza,solititand a se constata perimarea cauzei conf.art.248 si urm.c.pr.civ.
multumesc. Daca soliciti constatarea perimarii se mai plateste ceva.........adica cheltuieli de judecata sau taxa de timbru.........nu de alta, dar taxa de timbru este destul de mare