Buna tuturor.
Am decis sa folosesc forum-ul intrucat nu am cunostinte deosebite in drept penal si am nevoie de informatii utile.
Speta: A este in stadiul de invinuit.A trecut prin etapele standard de cercetare penala ,urmarire penala (IPJ) insa dupa cele mentionate anterior dosarul in care A este invinuit conform art .215 CP si art. 292 CP . Se retine faptul ca A si-ar fi inscenat furtul autoturismului propriu,asigura full casco.Deasemenea se confirma ca A era in alt judet la data producerii furtului.Autoturismul asigurat s-a recuperat in aceeasi stare in care se afla inainte de furt.Firma de asigurari se costituie parte civila in dosarul in cauza intrucat se considera inselata cu ocazia incheierii contractului deoarece A nu a declarat (nefiind intrebat ) ca a efectuat anumite reperatii la autoturism la un service neautorizat si asta ar fi diminuat valoarea autoturismului.Este vorba de lipsa a doua airbag-uri.Repet autoturismul sa recuperat si contractul si-a produs efectul.
Dosarul este la Parchetul de pe langa Curtea de Apel in faza de probatoriu.
Prezentarea materialului de urmarire penala nu sa efectuat.
Nelamurire/intrebare:
1. Sub incidenta caror legi intra cazul de mai sus si cum de a ajuns la Parchtul de pe langa Curtea de Apel ?
2. Daca A nu se afla in judet in momentul producerii furtului poate fi acuzat/judecat?
3. Eventuale pronosticuri ar fi binevenite deasemenea si spete similare.
N-are cum sa fie 315 Cod penal, probabil e 215 ( inselaciunea) si 292 ( fals in declaratii).
Daca invinuitul nu are o calitate speciala ( judecator, procuror, controlor Curtea de conturi) nu imi explic de ce dosarul este la parchetul de pe langa Curtea de apel.
Exista si co-autori sau complici? a existat vreun conflict de competenta?
Daca invinuitul nu se afla in judet, nu este proba suficienta ca nu a savarsit fapta. Daca spuneti ca in fapt furtul nu s-a produs, inseamna ca invinuitul se putea afla oriunde.
Buna Ziua ,
da ,am corectat e vb de 215,imi cer scuze.
Legat de co-autori sau complici : se presupune ca A ar fi inscenat furtul propriului autoturism,care sa si petrecut,dar cu ajutorul unor prepus de ai acestuia.Sunt mai mult martori la dosar,respectiv 1 este cel care confirma pozitia lui A in alt judet,2 confirma reparatia facuta anterior semnarii contactului cu asiguratorul. Se probeaza pozitia in alt judet al lui A cu diverse bonuri de cumparaturi,extragere de bani de la bancomat,martorul care a declarat ca a fost cu el .
Nu gasesc nici un motiv pt cvare dosarul sa fie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel
Daca aceasta este o speta data la facultate,cu tot respectul,cred ca este o problema de studiu individual si atata tot,pe care trebuie sa o rezolvati fara ajutor.