Buna tuturor.
Am decis sa folosesc forum-ul intrucat nu am cunostinte deosebite in drept penal si am nevoie de informatii utile.
Speta: A este in stadiul de invinuit.A trecut prin etapele standard de cercetare penala ,urmarire penala (IPJ) insa dupa cele mentionate anterior dosarul in care A este invinuit conform art .215 CP si art. 292 CP . Se retine faptul ca A si-ar fi inscenat furtul autoturismului propriu,asigura full casco.Deasemenea se confirma ca A era in alt judet la data producerii furtului.Autoturismul asigurat s-a recuperat in aceeasi stare in care se afla inainte de furt.Firma de asigurari se costituie parte civila in dosarul in cauza intrucat se considera inselata cu ocazia incheierii contractului deoarece A nu a declarat (nefiind intrebat ) ca a efectuat anumite reperatii la autoturism la un service neautorizat si asta ar fi diminuat valoarea autoturismului.Este vorba de lipsa a doua airbag-uri.Repet autoturismul sa recuperat si contractul si-a produs efectul.
Dosarul este la Parchetul de pe langa Curtea de Apel in faza de probatoriu.
Prezentarea materialului de urmarire penala nu sa efectuat.
Nelamurire/intrebare:
1. Sub incidenta caror legi intra cazul de mai sus si cum de a ajuns la Parchtul de pe langa Curtea de Apel ?
2. Daca A nu se afla in judet in momentul producerii furtului poate fi acuzat/judecat?
3. Eventuale pronosticuri ar fi binevenite deasemenea si spete similare.
salut din nou dupa multa vreme de absenta!in primul rand nu inteleg care este problema de te stresezi cu privire la instanta care judeca cauza ta?in al doilea rand anagajeaza-ti un avocat si nu te mai stresa!
Nu ma stresez ...avocat am dar pana nu se face prezentarea materialului de urmarire penala nu am de unde stii de ce se afla dosarul la Parchetul de pe Curtea de Apel.
Ideea era ca pe forum fiind multi intelepti poate aflu si eu un rasp coerent :)