avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie civila, contract civil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie civila, contract civil

Buna ziua! Este adevarat ca nu se mai poate incheia de la 1 iunie 2010 contract civil de munca ?
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 12:27, 2 Iunie 2010
Unde ati auzit asa ceva????????????
Societatii la care lucrez ii tine contabilitatea o PFA (in curand expert contabil). S-a exprimat ca nu se mai pot incheia contractele civile de prestari servicii. Nu am aflat inca baza legala; din cauza aceasta am si pus problema pe forum.
este impropriu spus contract civil de munca. Cred ca va referiti la conventie civila de prestari servicii. Aceasta conventie este reglementata de Codul Civil, nu exista nici o modificare a acestui cod care sa intre in vigoare la 1 iunie. Mai mult, intentia guvernantilor este de a obliga persoanele ce au calitate de prestator in aceste conventii sa plateasca CAS si CASS, or daca s-ar fi dorit inlaturarea acestei forme de conventie nu se mai punea in discutie plata contributiilor. Este adevarat insa ca inspectorii ITM sustin ca o asemenea conventie este contrara dreptului muncii si tocmai de aceea trebuie intocmita cu grija spre a nu crea impresia ca ascunde un raport de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Economist contabil conventie civila Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu OUG 37/2011 Modificari la lg contabilitatii,prevede posibiltatea de a tine contabilitatea unei entitati(SRL)cu o cifra de afaceri la 31.12.2010 mai< decat ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii conform codului civil nenciu nenciu As dori sa aflu daca in cadrul asociatiilor de proprietari mai sunt valabile contractele de prestari servicii conform codului civil incheiate intre asociatie ... (vezi toată discuția)
Conventii civile prestari servicii Andreea Istrate Andreea Istrate Sunt sau nu permise Contractele civile de prestari servicii? In general ITM-urile resping acesta idee, dar in acelasi timp Codul Fiscal prevede in art. 52 ... (vezi toată discuția)