avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul medical

doresc sa aflu daca angajatorul are obligatia sa plateasca indemnizatia aferenta concediului medical la data (stabilita in contractul de munca) la care se platesc de obicei salariile sau angajatul trebuie sa astepte 2-3 luni pentru a intra in posesia ei?mai concret este vorba de sotia mea care avind o sarcina cu probleme ,a fost internata in spital,iar la externare i-afost prescris concediu medical in perioada 17mai-11iunie.firma la care e angajata m-a anuntat ca va intra in posesia indemnizatiei pentru concediu medical abia peste 2-3 luni timp in care CNAS va verifica valabilitatea acestora. oare e normal si legal?
Cel mai recent răspuns: raceala adrian mircea , utilizator 13:11, 31 Mai 2010
1. Angajatorul nu are dreptate. Nu e nici normal, nici legal. Legea spune ca:
- intai plateste indemnizatia salariatului, la data chenzinei salariale;
- apoi face documentele pentru primirea banilorde la Casa de Sanatate.
2. Faceti sesizari la Casa de Asigurari de Sanatate si la ITM.
va multumesc pentru raspus si va asigur ca voi tine cont de sfatul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dr. muncii . conflict aparut intre angajat si angajator kikilina kikilina BUNA ZIUA, Ma regasesc in urmatoarea situatie : sunt angajata la o firma de constructii pe pozitia de project manager si am intrat la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani concediu medical IoanaNed IoanaNed Sunt insarcinata in luna a 7-a si sunt in concediu medical de 2 luni. Firma nu mi-a platit concediile medicale si nici colegilor (care sunt in somaj tehnic) nu ... (vezi toată discuția)
Urgent ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Lucrez din anul 2003 la firma Comvi-exim srl,tot in 2003 in luna iunie am constatat ca firma nu mi-a inregistrat contractul de muca la itm si i-am actionat in ... (vezi toată discuția)