Am si eu o problema: Am imprumutat 250 euro de la un vecin si i-am spus de la inceput ca nu-i pot da banii repede. In schimb i-am lasat lui in grija toate actele mele personale. De asemenea, am facut cu el o hartie de mana cum ca am imprumutat de la el aceasta suma. De la o vreme a inceput sa ma terorizeze cu telefoanele, sa ma hartuiasca si sa spuna prin cartier ca sunt un drogat si ca ma ocup cu droguri si escrochez oamenii, desi acest lucru nu este adevarat. Nu are niciun martor si niciun document probator. De asemenea, eu as avea nevoie acum de acele acte dar individul nu mi le da. Ce este de facut? Pot sa-l actionez in instanta pentru faptul ca ma terorizeaza si ma denigreaza prin cartier? Va multumesc
Pentru calomnie puteti face plingere la sectia de politie, aveti nevoie de dovezi si de martori. Pentru celelalte aspecte nu cunosc raspunsul insa colegii de forum sigur vor veni cu idei.
Ambele articole, 205 si 206 Cod penal nu au fost abrogate prin art.I pct.56 din Legea nr. 278/2006?#-o
Singura cale este in civil pe pretentii, cu aceleasi dovezi, asta in ce priveste in fractiunea de insulta si pe cea de calomnie.
Cat priveste infractiunea de abuz de incredere ea este jusitificata si se poate dovedi(actele dvs. sunt la el). Aveti grija doar ca v-ar putea opune faptul ca actele le-ati lasat de buna voie pana la recuperarea imprumutului.Ori cum banii inapoi nu aveti sa-i dati...
Mult succees
av.M.Hornea
Abuz de incredere
rafaels
b[b]]Subiect: ABUZ DE INCREDERE
SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE:
AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)