Salut,
Acum a luna jumatate am avut prima infatisare de divort. Actiunea este "bagata" de sotia mea, din vina ambelor parti. Brusc s-a razgandit, nu mai vrea sa divorteze. In acest caz eu pot sa fac ceva sa continui acest divort sau trebuie sa deschid alta actiune?
Multumesc pt. sfaturi
Daca dosarul este inca pe rolul instantei, puteti face o cerere reconventionala prin care solicitati dvs. desfacerea casatoriei, fara sa fie nevoie sa actionati separat, intr-un alt dosar .
Nu este necesara introducerea unei alte actiuni, insa este necesar ca la primul termen de judecata sa formulati dvs. o cerere reconventionala prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a acesteia.
Cererea trebuie timbrata ca si cererea principala, respectiv 39 lei si timbru jud. de 0,30 lei.De asemenea , cererea trebuie motivata si probata cu inscrisuri si martori.
Puteti introduce cerere reconventionala sau puteti introduce o cerere separata de divort timbrata si intemeiata in fapt si drept. Chiar daca sotia renunta la cererea ei de divort, se va judeca cererea dv. ;)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort-partaj
mancipri
speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Apel divort
adinutza.2008
Reclamantul (sot) a introdus o actiune avand ca obiect \"divort cu minori\". Parata a omis sa solicite in cererea reconventionala si desfacerea casatoriei, ... (vezi toată discuția)