avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cheltuieli judecata

Buna ziua,
As dori sa-mi raspunda un avocat, daca se poate, la urmatoarea intrebare. In cazul in care dau o institutie de stat in judecata, in cazul in care nu as castiga procesul, va trebui sa le suport si lor cheltuielile de judecata? Este vorba de o agentie judeteana de prestatii sociale, in legatura cu calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului.
Cel mai recent răspuns: cristina.botezatu , utilizator 10:19, 1 Iunie 2010
legislatia romana prevede ca partea cazuta in pretentii (care pierde procesul) despaguberse cealalta parte, cu cheltuielile ocazionate pentru purtarea litigiului (onorariu de avocat, taxe de timbru, etc).
cel ce pierde procesul plateste si cheltuielile lui si ale celuilalt care il castiga.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata daniella28 daniella28 buna ziua,cand se cer cheltuieli de judecata ce inseamna onorariul avocat dat de tine sa il recuperezi sau alte cheltuieli?si cand se castiga,in ce caz?daca ... (vezi toată discuția)
Medic rezident 2020 - decizia 5 iccj tincuirina tincuirina buna ziua. ma aflu in urmatarea situatie: spitalul la care lucrez ca si jurist imi solicita sa fac o actiune impotriva unui medic rezident care si-a dat ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat elicrist elicrist buna ziua, exista o grila in ceea ce inseamna onorariu avocat sau acesta poate sa-ti ceara cat vrea in functie de suma sau "greutatea" spetei ar putea sa-mi ... (vezi toată discuția)