avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema de natura psihica a unui membru al familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema de natura psihica a unui membru al familiei

Salut

Am niste cunostinte care au o mare problema. Este vorba de un cuplu casatorit de aprox. 2 ani dupa ce au stat impreuna cam vreo 6. Acum vreo 6 zile sotul a disparut de acasa. Sotia disperata, nu stia unde este, prietenii nu stiau, au fost la politie... etc. Pana la urma tipul s-a intors schimbat total. A fost plecat cu o tipa pe la manastiri... si povestea ca a intrat duhul sfant in el, ca l-a vazut pe dumnezeu...etc... caz clar de delir. Tipa la toti sa nu-l atinga ca de fapt prietenii lui sunt posedati de diavol... etc. Deci un comportament total anormal si cauzat de o problema psihica. Dupa ce a petrecut putin timp doar cu prietenii a inceput sa-si mai revina putin si sa spuna ca de fapt a fost manipulat de femeia aia.. .etc. Dar dupa aia iar s-a intalnit cu ea si iar a inceput sa delireze.
Intrebarea mea este ce se poate face pentru a-l duce pe el la un doctor psihiatru. El spune ca nu e "nebun", deci nici nu vrea sa auda de asa ceva. Din punct de vedere legal ce se poate face? Ar putea sotia sa faca o declaratie la politie sau la doctor, impreuna cu declaratiile prietenilor... astfel incat sa fie dus cu forta pentru un consult la un psihiatru?
El vrea sa divorteze. Din cate stiu eu, exista niste legi in sensul asta... adica daca unul dintre soti are probleme psihice diagnosticate, sunt anumite restrictii privind divortul, in sensul ca nu se poate divorta. Poate cineva sa ma lamureasca in privinta acestui caz... ce se poate face din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:53, 3 Mai 2007
interdictia de a divorta nu exista in lege....exista o obligatie de intretinere intre soti cu conditia indeplinirii cerintelor pentru aceasta....ce se poate face? pai eu zic ca la un control medical poate fi suspus in baza declaratiei sotiei si prietenilor.....sa intrebe un psihiatru care sunt conditiile......
Exista o gramada de asociatii pentru cei cu probleme mentale.
Mergeti si va sfatuiti cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatic disperat 2 ContSters73184 ContSters73184 In calitate de sot si tatic pot cere eu expertiza psihologica sotiei mele care dupa fiecare cearta banala il ia pe Alex in varsta de 1 anisor pe 30 Mai si ... (vezi toată discuția)
Divort de o persoana bolnava psihic Santa33 Santa33 Divort de o persoana bolnava psihic, adica sotia sufera de o boala psihica care a devenit cu timpul foarte greu de suportat si la mijloc e copilul minor pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. ... Madrian16 Madrian16 Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. Sunt împreună cu soția mea de 3 ani și avem o fetiță de 9 luni dar am ajuns ... (vezi toată discuția)