avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concedii fara plata functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concedii fara plata functionari publici

Un functionar public din institutie doreste concediu fara plata pe aprox. 1 an de zile. Conform HG 250/92 al.3 ar avea dreptul la cel mult 90 zile, ca motiv: perfectarea unor acte privind intemeierea casatoriei. Legea 188 modif.cu Ord.105/2009 prevede la art.95 al.2 ca raportul de serviciu poate fi suspendat pe o perioada intre 1 - 6 luni pentru un interes personal legitim (in acest caz reintregirea familiei, sotul avand domiciliul in strainatate). Daca ignoram ord.105/2009, perioada se refera la 1 luna - 3 ani. Care varianta este corecta si legala?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:13, 1 Iunie 2010
In primul rand ca nu se poate pune problema ignorarii unui act normativ in vigoare. In al doilea rand ca perioada prevazuta la art. 95, alin. (2) din Legea nr. 188/1999 nu poate fi mai mare de 6 luni.

Puteti proceda asa: ii aprobati cererea pentru o perioada de 6 luni conform art. 95, alin. (2) din Legea nr. 188/1999. Dupa 6 luni se intoarce o zi - doua la serviciu si ii aprobati o noua cerere pentru alte 6 luni.

Nu puteti sa-i aprobati cererea in temeiul art. 25, alin. (3) din HG nr. 250/1992 intrucat, in cazul unui functionar public,se aplica prevederile cu caracter special ale art. 95, alin. (2) din Legea nr. 188/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata sandy16me sandy16me Buna ziua. Sunt functionar public si as dori sa solicit concediu fara plata. In cererea pe care am formulat-o am invocat prevederile art 95 alin2 din Legea ... (vezi toată discuția)
Suspendare functionari publici manu151 manu151 Buna ziua, intrebare --suspendarea la functionarii publici pentru motiv personal legitim mai este valabila ? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Modificarea unor articole din legea nr. 188/1999 rambodincarpati rambodincarpati I-mi poate raspunde cineva daca din Lg.188/1999 privind statutul functionarilor publici s-au schimbat urmatoarele articole: - art.95; alin.2 -art. 95; ... (vezi toată discuția)