Buna ziua.As dori sa aflu si eu mai exact ce presupune vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.Personal,am terminat facultatea de drept in iulie 2009.Anterior datei,anume din mai 2009 lucrez pe baza de conventie civila la un cabinet medical unde acord asistenta juridica.As vrea sa stiu daca aceasta perioada de timp reprezinta vechime in specialitate pentru a ma putea inscrie la un concurs pentru functionar public.Multumesc
Buna ziua !
In mod cert nu constituie vechime in specialitate intrucat nu puteati acorda din pdv legal asistenta juridica pt ca nu aveati finalizate studiile de specialitate .
Multumesc pentru raspuns.Asta ar insemna ca exact dupa absolvirea cu licenta a facultatii as putea acorda asistenta juridica si nu in ultimul rand acea perioada ar reprezenta vechime in specialitate?
Vechime in specialitate=perioada de timp cat o persoana este incadrata in munca, in baza unui CIM /raport de serviciu, etc. pe o functie care presupune aplicarea studiilor absolvite.
In cazul dvs, vechimea in specialitate se calculeaza de la data absolvirii studiilor, in masura incadrarii si pe un post corespunzator. Activitatea desfasurata anterior, in masura in care v-a fost intocmit carnet de munca/platite asigurarile catre stat, etc constituie vechime in munca, nu in specialitatea studiilor.