avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Beneficiar al unei pensii anticipate, am realizat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Beneficiar al unei pensii anticipate, am realizat venituri din alte activitati independente

As avea o intrebare legata de o situatie in care se afala mama mea. Ea este pensionata anticipat din anul 2007 si de curand am primit o adresa de la CNPAS cum ca in anul 2008 a realizat un venit din alte activitati de 48 lei si i se cere sa prezinte o declaratie din care sa rezulte defalcarea pe fiecare luna a veniturilor incasate din alte activitati. eu sunt vinovata de situatia aceasta pentru ca in anul 2008 am incheiat pe numele mamei un contract de agent cu o firma de asigurari pentru care am incheiat vreo 2 RCA-uri in tot anul si astfel s-a realizat acest venit de 48 lei, fara sa stiu ca in situatia ei de beneficiar de pensie anticipata nu are voie sa realizeze venituri de nici un fel. Ma poate ajuta cineva sa-mi zica ce e de facut in situatia asta sau care va fi sanctiunea, ca am citit si Legea pensiilor si nu reusesc sa gasesc un raspuns ce sa fac mai departe. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:54, 3 Iunie 2010
Am vb cu aceasta cunostinta a mea si mi-a zis ca cei de Casa de Pensii l-au pus sa dea o declaratie in ce luna a realizat venitul si i-au zis ca pentru luna respectiva o sa-i retraga pensia. Se pare ca nu i-a interesat sursa venitului si cred ca au avut si grija ca el sa nu mentioneze in declaratie de unde provine acest venit. Eu cred ca ei nu stiu cum sa mai adune bani la buget si profita de naivitatea si ignoranta pensionarilor tematori pentru a-si asigura ei posturile, salariile, stimulentele, salariile de merit, etc.

In ceea ce priveste situatia mamei, cei de la firma de asigurari inca nu-mi gasesc contractul de agent ( e cam vechi, din 2006 si nu-l gasesc in arhiva) dar i-am rugat sa-mi elibereze macar o adeverinta de la ei ca mama a avut in 2008 un contract de mandat, nu un CIM si impreuna cu adeverinta fiscala pe 2008 si o justificare din partea mamei ca nu i se poate imputa nimic asupra legalitatii pensiei , am sa trimit o scrisoare cu confirmare de primire catre Casa de Pensii Tulcea pt a fi sigura ca i se da un numar de inregistrare.
Eu zic ca nu i se poate suspenda pensia, nu exista baza legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor declaratii pt. cenzori si administratori ( sa) la cjpensii oti oti Buna ziua Am urmatoarea situatie : Persoanele care au calitatea de administratori si cenzori la un SA se regasesc si in situatiile prevazute la art.5 ... (vezi toată discuția)
Pfa - impozit retinere la sursa Lori47 Lori47 Un SRL a incheiat un contract de mandat comercial cu o persoana fizica autorizata. Acest PFA desfasoara si alte tipuri activitati. Pentru acest serviciu la ... (vezi toată discuția)
Obligatii plati taxe contract agent asigurari ionut_m36 ionut_m36 Buna ziua, Am incheiat cu o societate de asigurare un contract de agent. Din cate stiu este asimililat unui contract de mandat. Pana in iunie 2010 mi se ... (vezi toată discuția)