avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz eliberare acte somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz eliberare acte somaj

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un sfat in urmatoarea problema:

Angajatorul nu vrea sa imi elibereze actele necesare pentru inscrierea la somaj deoarece vrea sa am intrerupere pe cartea de munca pentru a nu beneficia de indemnizatie de crestere a copilului.Specific ca postul meu a fost desfiintat cu articolul 65 din Codul Muncii incepand cu data de 18.05.2010 iar termenul lmita pena la care pot sa pun actele la somaj e 18.06.2010.

Ce ar trebui sa fac eu in aceasta situatie? Trebuie sa fac cerere peentru a mi se elibera acele acte?Daca da, cum ar trebui sa sune aceasta?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 15:37, 1 Iunie 2010
Buna ziua,
nu prea se pote pune probleme ca "nu vrea sa imi elibereze". angajatorul este obligat sa va dea un exemplar din decizia de incheiere a raportului de munca, carnetul de munca ( daca nu se afla la ITM) si anexa 14 completata pentru somaj.
Puteti face si o cerere in acest sens dar, este obligatia lui sa va dea actele aceestea.In caz de refuz, faceti sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim ellymer ellymer Buna seara! As avea nevoie de un raspuns, daca este posibil. Saptamana trecuta am primit decizia de incetare a CIM, conf art 65(1) , postul pe care il ocupam ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj + salar doodah doodah Buna ziua, Am si eu o problema si sper sa ma puteit ajuta. Am lucrat la o societate, a carei patron a decis sa ma trimita in somaj. Mi s-a inchis cartea de ... (vezi toată discuția)
primirea deciziei de concediere orber orber In data de 30 septembrie, dupa efectuarea celor 20 de zile de preaviz, urmeaza sa incetez activitatea la firma, deoarece postul meu a fost desfiintat.Am ... (vezi toată discuția)