care este temeiul juridic al vânzarii de către administratorul unui srl a unui activ subevaluat pentru a se sustrage de la plata c/val echivalentului valoric din patrimoniu al asociatilor ce si-au manifestat dorinta de cesionare a partilor sociale?
Vînzarea activelor unui SRL este atributul AGA, cu excepţia situaţiei în care aceasta a delegat administratorului dreptul de dispoziţie, în tot sau în parte.
multumesc pentru atentie.
speta: un srl cu doi asociati si administratori . unul din ei decedeaza, descendentul dăbândind calitatea de asociat prin acceptarea succesiunii isi manifesta dorinta de cesiune a partilor sociale si de a primi echivalentul valoric din patrimoniu conform partilor sociale detinute. celalalt asociat, care este si administrator vinde o mare parte din activ (o statie peco, cu teren aferent) fiicei sale la un pret subevaluat de 10 ori mai mic decat pretul unui imobil cuprins in lista expertilor de la notarii publici. am formulat plângere pentru gestiune frauduloasa a primit NUP. am atacat contractul de vanzare cumparate, solicitand instantei sa constate nulitatea si la termenul pe care l-am avut a depus o incheiere de deschidere a procedurii insolventei la cererea debitorului si numire de administrator judiciar solicitandu-se suspendarea dosarului.
vreau sa fac opozitie la deschiderea procedurii si plangere penale pentru bancruta, dar voiam sa mai vad o parere.
Acuma, valoarea de expertiză din listele notarilor publici nu poate fi un criteriu de apreciere a subevaluării. Mai ales în perioada de criză, cînd preţurile sunt extrem de fluide. Ar fi nevoie de o expertiză concretă.
Pe de altă parte, dacă dovediţi că vînzarea s-a făcut în frauda societăţii, vă puteţi folosi de acest lucru pentru anularea actului, mai ales că nici cumpărătorul nu poate invoca buna credinţă. Asociatul rămas nu putea decide de unul singur înstrăinarea activului, neaflîndu-se în situaţia în care societatea să fi funcţionat cu un singur asociat în urma decesului celui de-al doilea.
În cazul admiterii cererii de deschidere a procedurii insolvenţei solicitaţi, pe de o parte, desfiinţarea actului de înstrăinare, iar pe de altă parte atragerea răspunderii personale a asociatului care a contribuit prin vînzarea la un preţ subevaluat la falimentul societăţii.
Anulare
cercela
va rog sa mi spune ti daca se poate anula un ctr de vinz cump a unui imobil care a fost vindut de administratorul unei firmei care se afla in momentul ... (vezi toată discuția)