avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Este posibila cesiunea partilor sociale inainte de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Este posibila cesiunea partilor sociale inainte de primul termen al dosarului de insolventa?

In cazul in care impotriva societatii SRL cu asociat unic a fost formulata o actiune in deschiderea procedurii de insolventa, pana la primul termen de judecata, asociatul unic poate cesiona partile sociale in totalitate unei alte persoane? Exista vreun impediment in acest sens dat de dosarul de insolventa?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:19, 16 August 2009
Teoretic se poate face cesiunea si se poate inregistra in registrul comertului, insa tot teoretic pe parcursul dosarului de faliment aceasta cesiune poate fi anulata in instanta.
Anterior deschiderii procedurii insolventei nu exista nicio interdictie privind instrainarea, dar daca va ganditi ca in acest fel veti evita raspunderea pentru fapte petrecute in timpul administrarii exercitate de dvs, sunteti in eroare. Pe de alta parte, cel mai bine puteti supraveghea sau influenta modul in care se va derula procedura insolventei in cazul in care veti avea calitatea de asociat sau de administrator statutar al debitoarei.
Nu mai exista nici o interdictie privind instrainarea partilor sociale nici inainte nici dupa deschiderea procedurii de insolventa ( legea 277/2009 modifica L 85/2006 in acest sens) dar sfatul predecesorului meu Gabriel S este cel mai bun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/cesiune parti sociale in cursul derularii procedurii insolventei? Tordoi DAD Consult S.R.L. Tordoi DAD Consult S.R.L. Un asociat poate sa vanda/cesioneze partile sociale pe care le detine intr-un SRL aflat in insolventa, catre un alt asociat al aceleiasi firme. Exista ... (vezi toată discuția)
Srl-faliment gtbriana gtbriana In 2007 am cesionat o societate iar noul administrator a facut o gramada de escrocherii.Acum firma este in faliment.Problema este ca eu apar ca parat in acest ... (vezi toată discuția)
Asociatul care se retrage din firma "scapa" de datorii ? ionescu gabriela ionescu gabriela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema : Sunt asociat unic si administrator in firma X. Firma are o datorie la stat de 13000 ron ... (vezi toată discuția)