avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Vanzare/cesiune parti sociale in cursul derularii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Vanzare/cesiune parti sociale in cursul derularii procedurii insolventei?

Un asociat poate sa vanda/cesioneze partile sociale pe care le detine intr-un SRL aflat in insolventa, catre un alt asociat al aceleiasi firme. Exista impedimente legale impuse de declansarea procedurii insolventei?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:09, 24 Februarie 2010
Prin legea 277/2009 s-au modificat prevederile Legii 85/2006 ca urmare acest lucru este posibil.
Dpdv legal este posibil dar dpdv practic nu vad care ar fi avantajul deoarece o eventuala cerere intemeiata pe art 138 din lege se va indrepta impotriva administratorilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila cesiunea partilor sociale inainte de primul termen al dosarului de insolventa? nimren nimren In cazul in care impotriva societatii SRL cu asociat unic a fost formulata o actiune in deschiderea procedurii de insolventa, pana la primul termen de ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu active si pasive urgent gemilia gemilia am cesionat srl cu active si pasive in anul 2007 dar srl avea datori la buget in care lege intru trebiue sa le platesc eu sau cel care a preluat firma ? (vezi toată discuția)
Nelamuriri in privinta raspunderii administratorului mitracher mitracher [u]Situatia de fapt:[/u] Creditorul (societatea de leasing) recupereaza autoturismul de la debitor (SRL cu asociat unic), in urma neplatii a 2 rate si ... (vezi toată discuția)