avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... anulare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

anulare

va rog sa mi spune ti daca se poate anula un ctr de vinz cump a unui imobil care a fost vindut de administratorul unei firmei care se afla in momentul insolventei catre fiul sau.
precizez ca administatorul a avalizat bilete la ordin ptr un credit bancar care nu a mai reusit sa l achite de aici si insolventa..
ctr de vinz cump a fost autentificat la notar ,inscris la cartea funciara etc iar notarul unde s a facut actul respectiv ne a asigurat ca nu se poate anula
Pe calea procedurii insolventei se poate cere de catre administratorul judiciar poate cere anularea actelor frauduloase.
daca imobilul apartinea firmei poate fi readus la masa credala..se poate anula orice fel de act fraudulos daca a fost facut cel tarziu in urma cu 3 ani inainte de intrarea in insolventa... daca apartinea administratorului firmei trebuie mai intai inceputa urmarirea penala impotriva acestuia pentru bancruta frauduloasa
avvalentina a scris:

Puteti demonstra ca a fost vorba de lipsa pretului?

chiar daca pretul a fost platit, daca nu s-au respectat anumite proceduri prelabile (hotararea aga de vanzare a imobilului la un pret stabilit prin expertiza efectuat de un evaulator autorizat), iar daca a fost deja deschisa procedura insolventei, cu acordul administratorului judiciar si a creditorilor, contractul este lovit de nulitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui activ subevaluat de catre administrator Mihaela Forogau Mihaela Forogau care este temeiul juridic al vânzarii de către administratorul unui srl a unui activ subevaluat pentru a se sustrage de la plata c/val echivalentului valoric ... (vezi toată discuția)
Bancruta pneuros pneuros Legea insolventei stipuleaza infractiunea de bancruta simpla si bancruta frauduloasa . Cine trebuie sa depuna plangere si unde pentru cercetarea acestor ... (vezi toată discuția)
Insolventa georgescu2008 georgescu2008 Buna ziua, Am si eu o speta, si niste intrebari daca ma poate clarifica cineva Sunt PF si am creditat o firma care nu mi-a platit datoriile. ... (vezi toată discuția)