avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare SRL

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
Situatia e urmatoarea: doresc dizolvarea unui SRL cu 2 asociati (50-50), fara bunuri pe firma, cu TVA si impozit pe profit neplatite. As vrea o dizolvare cat mai ieftina si mai sigura.
Am citit in alte topicuri despre varianta normala de lichidare.
Varianta urmatoare: nu mai depun bilantul la reg comertului face ca ei sa dizolve automat firma? (conf art 185 din L 31/1990 republicata, vor intra in dizolvare conf art.237, alin 1, lit b din L 31/1990). Ceea ce nu stiu e cum trebuie procedat cu Administratia financiara, ce se intampla in acest caz....
Ma puteti ajuta cu niste lamuriri din experienta dvs?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 22:26, 9 Mai 2007
da poti astepta ca ei sa opereze dizolvarea si radierea....dar duuuuuuuuuuureazzzzzzzzzzzza in timp cam multisor ......
Daca amandoi asociati doresc dizolvarea, se convoaca o adunare generala AGA si se adopta hotarea AGA de dizolvarea a SRL. O data cu dizolvarea asociatii pot hotara si modul de repartizare a patrimoniului societatii si stingerea pasivului acesteia. Hotararea de dizolvare se inscrie la ORC in termen de 15 zile de la adoptare si devine opozabila tertilor in termen de 30 zile de la publicarea in M. Oficial.
Creditorii si orice persoana interesata pot face opozite la hotararea de dizolvarea.
nu se depune bilantul si astfel se dizolva...dureaza cam 2 - 3 ani...la administratie se depun declaratiile 100 si 300 cu 0
mai repede si mai frumos este prin HAGA cum zice irina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare aga Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua UN SRL care are actionar unic un alt SRL din Germania, este condusa de un Adtor roman. Acesta a \"omis\" sa convoace AGA si in 2010 si in 2011, ... (vezi toată discuția)
Proprietar firma decedat adrianch adrianch Buna ziua! Am si eu nevoie de putin ajutor, daca imi puteti oferi niste raspunsuri sau modalitati de rezolvare. Problema sta in felul urmator: O firma ... (vezi toată discuția)
Dizolvare judiciara cf. art 237 babysee babysee Buna ziua, \"am\" un SRL in curs de dizolvare judiciara conf. art. 237 din Legea nr. 31/1990 pt. nedepunere bilant, mandat administrator expirat etc. ... (vezi toată discuția)