avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestare testament

Buna ziua

v-asi ruga sa-mi spuneti daca un testament necontestat timp de trei ani de la luarea la cunostinta de catre cei care nu ar fi de acord cu continutul lui , isi pastreaza valabilitatea dupa trecerea acestei perioade .

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:13, 1 Iunie 2010
De regula, in termen de 6 luni de la acceptarea succesiunii, insa pentru motive de nulitate absoluta, poate fi atacat oricand. Daca testamentul este autentic, este putin probabil sa existe motive de nulitate absoluta.B-)
motivele de nulitate absoluta pot fi invocate oricand.
ceea ce nu s-ar mai putea invoca dupa 3 ani ar fi reductiunea testamentara de catre eventualii mostenitori rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii? iuli113 iuli113 oficial si legal cand incepe deschiderea succesiunii?si in cat timp poate fi atacat un testament in care sotia ii lasa sotului toata proprietatea instituindu-l ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom Cum pot ataca un testament vechi de 20 de ani dar de care eu am aflat acum mentionez , ca eu sunt unul dintre mostenitori rezervatari carora l-i s-au incalcat ... (vezi toată discuția)
Testament adaa_19 adaa_19 Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca se poate darama un testament(facut la notar) de catre mostenitorul rezervatar? cate sanse sunt pozibile? Va multumesc! (vezi toată discuția)