Cum pot ataca un testament vechi de 20 de ani dar de care eu am aflat acum mentionez , ca eu sunt unul dintre mostenitori rezervatari carora l-i s-au incalcat dreptul la mostenire ?
multumesc pentru raspuns
exista un termen limita pentru a ataca un testament ?
eu am acceptat succesiunea tacit......pot sa cer reductiunea testamentului in calitate de mostenitor (fiul testatatorului)?
termenul general este de 3 ani. insa dvs ar fi bine sa luati legatura cu un avocat, care dupa ce va studia actele, va poate spune daca sunt indeplinite conditiile pt a se solicita nulitatea absoluta a actului, care este imprescriptibila.
Multumesc domnule ,,athe" ,
Am discutat cu un avocat si mi-a spus ca pot ataca doar CM-ul insa testamentul nu pot pentru ca nu am acceptat mostenirea express in termenul de 6 luni.
Ce parere aveti ?
Dreptate intre frati
nadia666
buna ziua
5 frati se afla intr-un proces civil avand ca obiect nulitatea absoluta a unui CM dupa tatal lor si reductiunea testamentului in care tatal lor il ... (vezi toată discuția)
Testament
kywy
inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)