avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Cum pot ataca un testament vechi de 20 de ani dar de care eu am aflat acum mentionez , ca eu sunt unul dintre mostenitori rezervatari carora l-i s-au incalcat dreptul la mostenire ?
Cel mai recent răspuns: ionutyahoocoom , utilizator 19:10, 9 Ianuarie 2011
doar daca sunt motive pentru a fi invocata nulitatea absoluta a testamentului.
multumesc pentru raspuns
exista un termen limita pentru a ataca un testament ?
eu am acceptat succesiunea tacit......pot sa cer reductiunea testamentului in calitate de mostenitor (fiul testatatorului)?
termenul general este de 3 ani. insa dvs ar fi bine sa luati legatura cu un avocat, care dupa ce va studia actele, va poate spune daca sunt indeplinite conditiile pt a se solicita nulitatea absoluta a actului, care este imprescriptibila.
Multumesc domnule ,,athe" ,
Am discutat cu un avocat si mi-a spus ca pot ataca doar CM-ul insa testamentul nu pot pentru ca nu am acceptat mostenirea express in termenul de 6 luni.
Ce parere aveti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii? iuli113 iuli113 oficial si legal cand incepe deschiderea succesiunii?si in cat timp poate fi atacat un testament in care sotia ii lasa sotului toata proprietatea instituindu-l ... (vezi toată discuția)
Dreptate intre frati nadia666 nadia666 buna ziua 5 frati se afla intr-un proces civil avand ca obiect nulitatea absoluta a unui CM dupa tatal lor si reductiunea testamentului in care tatal lor il ... (vezi toată discuția)
Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)