avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate absoluta testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate absoluta testament

Am primit prin testament bunurile vecinei de apartament, care nu avea copii iar sotul era decedat. In decembrie 2005 am incheiat testamentul iar in ianuarie 2006 aceasta a decedat. La inmormantare am chemat-o si pe o nepoata de frate a decedatei(care nu trecea cu anii pe la aceasta), i-am prezentat testamentul si...am fost chemat in instanta pentru anularea acestuia. Procesul dureaza de atunci, am pierdut la fond si la apel pentru un singur motiv si anume, in proces s-a cerut expertiza medico-legala la IML (pe doc. medicale) care expertiza a concluzionat ca datorita internarii de 7 zile din luna noiembrie 2005, aceasta nu avea discernamant si deci nu putea incheia acel act. Mentionez ca in luna octombrie 2005 am mers cu defuncta la IML si s-a efectuat expertiza medico-legala care atesta capacitatea deplina de discernamant pentru incheierea unui act notarial, certificat care a stat la baza incheierii testamentului notarial. Ma intereseaza sa stiu daca mai am vreo sansa la recurs. Multumesc
Cel mai recent răspuns: supercurat , utilizator 18:33, 1 Iunie 2010
In cursul lunii noiembrie 2005 a fost internata la psihiatrie? Daca a fost internata la o alta sectie (interne, chirurgie etc.) nu s-ar pune problema discernamantului...
Da a avut un atac cerebral usor si dupa 7 zile a fost externata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza medico-legala psihiatrica Pentru constatarea discernamantului vanzatorului (defunct) unui imobil prin act autentic, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale la serviciul ... (vezi toată discuția)
Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Modificarea art. 184 din codul de procedură penală ContSters396991 ContSters396991 (1) În cazul infracţiunilor comise de minorii cu vârsta între 14 şi 16 ani, în cazul uciderii sau vătămării copilului nou-născut ori a fătului de ... (vezi toată discuția)