avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expertiza medico-legala psihiatrica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expertiza medico-legala psihiatrica

Pentru constatarea discernamantului vanzatorului (defunct) unui imobil prin act autentic, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale la serviciul judetean de medicina legala.Expertiza s-a facut in baza a 3 bilete de iesire din spital(2 cardiologie si unul neurologie).Vanzatorul suferea de Alzheimer. Internarile sunt in perioada noiembrie2003 ianuarie 2004.Vanzarea s-a facut in septembrie 2004. Vanzatorul a decedat in noiembrie 2004. Din noiembrie 2003pana in septembrie a mai incheiat 2 acte autentice de vanzare la notari diferiti( 3 acte, trei notari)
Raportul de expertiza spune ca vanzatorul avea discernamantul abolit la data vanzarii.
In epicriza biletului de iesire din Neurologie (ultima internare) scrie " urmeaza tratament si se amelioreaza, raspunde corect la intrebari, orientat temporospatial"...
Eu am demonstrat cu martori ca starea sanatatii vanzatorului era buna la data vanzarii. Vanzatorul s-a prezentat la notar.
Ce pot face in aceasta situatie ?
cine esti si ce vrei?
in ce calitate intrebi- si pune intrebarea care te intereseaza in clar.
intrebarea este : o noua expertiza medico-legala psihiatrica poate schimba concluzia primei expertize? Pot cere in instanta aceasta expertiza sa se efectueze la INML "Mina Minovovici" ?
Dupa art.28 din Ordinul 1134/2000 expertza nu se poate efectua decat in prezenta persoanei expertizate. Cum ma pot apara in calitate de parat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Vânzări imobiliare după vârsta de 75 ani Maya 28 Maya 28 Proprietarul, în vârstă de 92ani, poate vinde terenul fără acordul urmașilor? (vezi toată discuția)
Am aflat anul acesta inainte de succesiune, ca fratele meu a ... carmenmsc carmenmsc am aflat anul acesta inainte de succesiune, ca fratele meu a primit cu act de donatie un pamant care era in proprietatea mamei mele.problema este ca eu nu am ... (vezi toată discuția)