avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce cont pot trece?pe firma sau p. fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce cont pot trece?pe firma sau p. fizica

am de primit bani de la firma de leasing si nu stiu ce cont trebuie sa trec .... ? pot trece cont pe pers fizica .....?va rog frumos sa ma ajute cineva..raman dator . !
Cel mai recent răspuns: raducu19790000 , utilizator 19:17, 1 Iunie 2010
Depinde cine a fost titularul contractului de leasing. Daca erati dvs ca persoana fizica atunci treceti contul dvs personal,, daca a fost firma dvs.titularul atunci sunt banii firmei, ca atare trebuie trecut respectivul cont. Evident, ulterior aceasta suma se poate ridica din caseria firmei prin diferite metode prevazute de lege (remuneratie, avans dividende, avans spre decontare, etc).
da ok stai o sec,administrator al firmei este sotia,ea este plecata din tara si am facut la notar o imputernicire care cuprinde ca pot avea acces la tot ce vrea u eu din firma....acum nu stiuce cont sa trec acolo al meu sau al firmei ....si daca trebuie al firmei trebuie sa i fac unul din nou...e putin cam complicat...
Administratorul unei firme nu are dreptul sa va numeasca pe dvs administrator in locul ei, nici cu un act notarial. Acest lucru se poate face numai de catre AGA (adunarea generala a asociatilor). Referitor la bani, daca titularul contractului era firma, atunci dvs, ca persoana fizica nu aveti nici o legatura cu acei bani (chiar daca detineti parti sociale), este vorba de averea unei persoane juridice... Ca atare banii trebuie sa intre in contul acestuia, sa fie contabilizat, etc...
si dvs cum puteti sa ma ajutati cu un sfat ce trebuie de facut ? ca m ati blocat......
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
raducu19790000, utilizator
am primit un act aditional in care mi se cere sa trec un nr de cont si o banca ......nu se zice nimic de cele stiute deja ,din cauza asta am intrebat .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividend ella2389 ella2389 Buna. Vreau sa repartizez dividende, am inteles ca se face pe baza hotararii adunarii generale. Intrebarea este, pot repartiza oricand dividende daca tocmai ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit 2010 vioviod vioviod la 01.01.2010 fac urmatoarele : 121= 1171 /analitic 2010/ ( 10 ) iar in februarie : acoper o pierdere contabila : 1117. analitic 2010= 1171.1 ( 3 ) iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua laurentiu4 laurentiu4 ma numesc laurentiu, am cumparat o masina pe leasing pe firma unui prieten ca nu se putea face leasing avantajos pe firma noua mai ales ca agentii nu mai dau ... (vezi toată discuția)