Ce pierdere acoperiti in luna februarie? Din profitul de repartizat se acopera pierderile perioadelor precedente pe baza propunerii administratorului din raportul de la sfirsitul anului aprobat de catre AGA.
Diferenta de 7 poate sa ramana pe contul 1117 daca in raportul administratorului (aprobat de AGA) scrie ca din profitul anului 2010 se acopera pierderea din perioada precedenta iar restul de 7 ramane profit nerepartizat.
A propos de profit! La un SRL, cum se poate beneficia de profitul anului anterior, daca nu-l repartizez pe dividende ( pt. a evita retinerea impozitului pe dividende)?
Am auzit persoane care spun ca nu-si iau dividendele, ca le pastreaza intr-un cont!!
;) Eu nu-mi dau seama ce fac acele persoane! :">Mutumesc
Profitul ori se reinvesteste ori se ia ca si dividende. Poate ca persoanele respective s-au angajat la propriile lor firme si au salarii .... dar impozit tot trebuie sa plateasca, numai ca e impozit pe salarii si nu pe dividende. Se pot ridica bani din contul firmei ca avans din trezorerie, dar atunci trebuie justificati. Daca nu se justifica, se considera avans din dividende si un eventual control te obliga sa platesti impozit pe suma respectiva. La fel si in cazul in care banii nu s-au cheltuit in interes de firma. De asemenea e posibil sa nu repartizezi profitul si sa-l tii intr-un cont, dar atunci nu poti sa te atingi de bani. Asa ca nici eu nu inteleg ce fac acele persoane B-)
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011 Cs B, Contabil
Multumesc pt.raspuns. Toate acestea le stiam si eu. Si chiar daca tii banii in alt cont ( cred ca este vorba doar de 117 sau 106, sau de reinvestire) pana la urma cand vrei sa-i iei, tot trebuie sa platesti impozit pe dividende, caci alta cale de a beneficia de ei nu este. Toate cele bune!:thumbup:
Recuperare pierdere
taie
Buna dimineata,
As vrea sa acopar pierderea anului 2010 din profitul nerepartizat al anului 2009 si am urmatoarele sume:
-profit nerepartizat 2009 ... (vezi toată discuția)