avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firme recuperare-hartuire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firme recuperare-hartuire

Este indicat sa dai in judecata pentru hartuire(scris+telefonic) o firma de recuperare care te hartuieste pentru un debit cu vechime de 7 ani a unui copil decedat? As dori sa fac acest lucru si sa le cer despagubiri de mii de ori mai mare ca debitul pe care vor sa-l recupereze.Am sanse?Multumesc anticipat pentru raspuns.X-(
Cel mai recent răspuns: marcel alexandru , utilizator 22:35, 1 Iunie 2010
nu aveti sanse reale de cistig, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercati daca va permiteti costurile.
nu exista "hartuire" in legislatia civila (cu exceptia celei sexuale). In al doilea rind, faptul ca debitul s-a prescris nu inseamna ca debitorul nu mai datoreaza banii ci ca creditorul nu are dreptul sa initieze o actiune civila ca sa obtina banii prin executare silita.
chiar daca debitorul este decedat, debitul revine mostenitorilor, in cazul dvs partintii sunt cei care mostenesc - in conditiile legii civile- datoriile copiilor (daca parintii sunt singurii mostenitori). deci cererea firmei nu este neintemeiata dpdv legal.
In ultimul rind, veti achita o taxa de timbru pentru daunele pe care le veti cere, taxa care in mod sigur va depasi debitul catre firma creditoare.
Nu exista infractiunea de hartuire psihica, ci doar aceea de hartuire sexuala, astfel ca nu aveti temei legal pentru o plangere.
Nu puteti sa initiati nici actiune civila pentru ca nu aveti pagube, iar daunele morale sunt greu de dovedit.
Eu va recomand calduros sa va schimbati nr. de telefon si astfel nu va mai pot agasa. Ei stiu ca datoria s-a prescris dar isi joaca ultima carte: teroarea psihica...de multe ori da roade...Aratati-le ca sunteti mai tare si ca nu va infrang...Daca aveti telefon fix solicitati ca numarul sa fie secret si nu-l dati decat la prieteni si rude in care aveti incredere. Daca si asa va gasesc, renuntati la telefonul fix si utilizati un mobil. La un moment dat vor renunta...;)
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii cosmin01ro cosmin01ro Buna ziua! Desi banuiesc ca aceasta problema a mai fost adusa in discutie in numeroase randuri pe forum, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi ... (vezi toată discuția)
Hartuire suciu_diana suciu_diana Buna ziua, am un proces cu fostul angajator, insa acesta nu imi comunica (ce are de comunicat - notificari sau mai stiu eu ce), la adresa avocatului sau la ... (vezi toată discuția)
Kredyt inkaso ma hartuieste cu telefoane, scrisori si somatii ... Sabrina21 Sabrina21 Kredyt Inkaso ma hartuieste cu telefoane, scrisori si somatii pentru o creanta preluata de la Vodafone, total abuziva, din anul 2014.07, deci de peste 6 ... (vezi toată discuția)