avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... AJUTOOOOR! Colegi lichidatori!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

AJUTOOOOR! Colegi lichidatori!

AJUTOOOOR! Colegi lichidatori!

Daca cineva are cunosinta despre existenta unei hotarari judecatoresti, pronuntata in orice instanta (fond sau recurs), in care s-a decis ca art. 81 din legea 85/2006, este un termen de presciptie si nu unul de decadere, il rog foarte mult , sa-mi arate care este acea sentinta. Deocamdata, cunosc numai parerea, dl. Jude. Aurica Avram, in cartea sa „Procedura insolventei. Partea generala”. Aici dl. Presedinte arata la pag.221, ca acest termen este ”in primul rand un termen de prescriptie”, si ca deci, ii sunt aplicabile prevederile art. 103 Cod Proc. Civ.

De asemenea, d-na. Mona Pivniceru, arata in cartea sa de practica judiciara, privind procedura insolventei, ca acest termen trebuie sa fie ca regula, un termen de prescriptie, iar numai expres precizat de legiuitor , poate fi unul de decadere.

Va multumesc mult! Astept vesti la tel: 0745/50.10.30, sau pe adr. de mail: sileberescu@gmail.com

Lich jud, Berescu V-UNPIR Dolj .
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
bvcconsult, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:53, 3 Iunie 2010
ati cautat pe Jurindex? au multe solutii de la Curtile de Apel si ele conteaza fiind instante de recurs.
Buna ziua .
In art.81 din Legea 85 nu scrie nimic despre prescriptie sau decaderea acestui termen .
Cred ca trebuia sa scrie concret de decadere ,ca sa fie asa ceva.
Daca nu scrie,inseamna ca este termen de prescriptie,cu toate caracteristicile acesteia -suspendare,intrerupere,repunere in termen .
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
De acord cu dvs. d-le Marius. In plus, daca imi permiteti sa va completez, prin interpretarea data, s-a trecut peste prinicipiul numit " tacerea legii" . Tocmai de aceea caut o solutie prin alte instante, cu o interpretare corecta( adica termen de prescriere), pentru a o putea invoca intr-o cerere de revizuire. Dupa cum vedeti timpul nu este de partea mea..si nici a dreptatii!..
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
bvcconsult, utilizator
Buna seara .
Aveti grija,ca cererea de revizuire, cf.art.324 din C.proc.civ. se face in maxim o luna de la hotararea atacata .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunerea in termen pentru admiterea creantei cosmincebuc cosmincebuc Buna ziua... Am o nelamurire, mi-a fost comunicata Notificarea privind deschiderea procedurii falimentului pe data de 02 a lunii iar termenul de inscriere a ... (vezi toată discuția)
Teren achizitionat cu chitanta de mana ingereasa ingereasa Buna, Am si eu o intrebare, avand in vedere ca ma consider nedreptatita de minunatul stat roman..... In \'93, sotul meu a achizitionat un teren pe baza ... (vezi toată discuția)
Insolventa-executare silita administrator ContSters145250 ContSters145250 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema: In cadrul procedurii insolventei s-a pronuntat o hotarare prin care administratorul soc. este obligat ... (vezi toată discuția)