Buna seara
sunt un tatic fericit care a stat in CIC pana pe 31 mai 2010 si azi am fost la firma unde am lucrat cu gandul s areiau activitatea,mentionez ca pe 4 mai am facut cerere prin care solicitam sa revin la munca si nu am primit nici un raspuns.Astazi mi sa adus la cunostinta ca postul de director de magazin nu mai este disponibil ca punctu de lucru la care lucram eu s-a desfiintat si ca nu imi poate da preavizul care scrie in CIM de 30 de zile lucratoare si dupa aia s aintru in somaj chipurile ca dupa mine la punctul d elucru a mai fost angajat cineva care la randul sau a fost dat in somaj cu motivul desfiintati punctului de lucru si el nu poate pacali statul ca etse de o moralitate de neintalnit.Precizez ca s-au gandit ca sa imi dea un post de vanzator care este compatibil calificarilor meleceea ce nu im convine.Si inca ceva cum ramane cu salariul meu daca ma incadreaza pe alta functie pot accepta reincadrarea dar s anu accept salariu ca este de 600 ron
ma poate ajuta cineva in legatura cu ceva sfaturi. va multumesc
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
In conditiile in care postul pe care l-ati detinut inainte de intrarea in CIC a fost desfiintat , trebuia sa va instiinteze si pe dvs chiar daca pe postul respectiv a fost angajata o alta persoana. Prin urmare, consider ca si dvs trebuie sa beneficiati de somaj daca se merge pe concediere individuala pentru desfiintarea postului.
Pentru vanzator, salariul minim ar trebui sa fie de 720 lei ... daca acceptati reincadrarea trebuie sa acceptati si salariul propus , altfel nu vad cum sa va reincadreze in munca.
1. In perioada cat ati fost in CCC pana la 2 ani angajatorul nu putea sa angajeze alta persoana pe postul dvs. decat pe perioada determinata, pana reveniti dvs. la serviciu.
2. Angajatorul dvs. nu cunoaste legile sau nu vrea sa le cunoasca. Chiar daca a mai fost concediat cineva pe motiv de desfiintare post va poate concedia si pe dvs. pentru acelasi motiv fiindca este real. Si nu pacaleste statul. Asta e o gogorita a lui.
3. Daca acceptati noul post de vanzator atunci acceptati si noul salariu.
4. Nu sunteti obligat sa acceptati noul post asa ca trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
5. Daca nu se conformeaza faceti o sesizare la ITM pentru nerespectarea Codului muncii.