avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul poate sa schimbe yala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul poate sa schimbe yala?

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou din 2008,la terminarea actelor am prelua cheile intre timp a intrat in apartament agentul imobiliar care m-a dus la apartament apartamentul era showroom si nu mai avea altul sa prezinte am aflat dupa 2 luni de pe internet dupa un video facut.Agentul imobiliar a spus ca imi cauta chiriasi faca a-mi cere vreun comision si sa-i accept scuzele si nu se va mai intampla.Am acceptat si am schimbat doar yala de jos si nu cea de sus.Mi-a gasit chiriasi si chiriasul a platit comisionul agentului imobiliar,mi-a dat avansul si plata pe o luna,i-am spus chiriasului ca de la yala de sus are cheie si cei care au contruit blocul dar se poate incuia usa cu yala de jos-e schimbata de mine si mi-a cerut a doua cheie care i-am dat-o.Dupa aproximativ 2 luni i-am dat telefon ca am probleme cu contul si nu pot intra in cont si ca imputernicita mea sa deschida altul si sa i se dea contul unde sa vireze bani,el mi-a spus ca a schimbat yalele amandoua ca poate intra cei care au contruit blocul si ca ei au deja o cheie si de frica sa nu dispara ceva din casa.Recunosc ca e vina mea ca nu am schimbat yala de sus dar e normal ca chiriasul sa schimbe yalele fara sa ma intrebe?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alana27 , utilizator 14:38, 2 Iunie 2010
daca discutam de micile reparatii care intra in sarcina chiriasului, raspunsul este: da. acesta urmeaza sa va incunostinteze si sa va remita un rind de chei.
dpmdv, chiriasul nu poate schimba incuietoarea casei inchiriate. micile reparatii nu pot cuprinde si acest element.
luckystar a scris:

dpmdv, chiriasul nu poate schimba incuietoarea casei inchiriate. micile reparatii nu pot cuprinde si acest element.

din punctul dv. de vedere daca incuietoarea se strica, proprietarul este in imposibilitate sa o schimbe/repare (este plecat in strainatate, etc) chiriasul sta cu usa neasigurata? comportamentul de bun proprietar al chiriasului fata de bunul inchiriat cum se explica in acest caz?
Chiasul are drept sa schimbe yala fara sa anunte proprietarul.
In contractul de inchiriere a locuintei ( tip de locatiune) din obligatiile locatorului face parte si netulburarea folosintei locatarului. Adica nu are voie sa intre peste el cand si cum doreste. Per a contrario locatarul poate sa se asigure in acest sens, luandu-si masurile de siguranta impotriva unei eventuale tulburari, deci poate schimba yala.
in discutie nu era vorba despre faptul ca se strica yala, ci de faptul ca pur si simplu, chiriasul o schimba...

Alte discuții în legătură

Inundatie dintr-un apartament nelocuit scrichy scrichy Buna ziua Ma confrunt cu o problema si anume: in calitate de administrator la o asociatie,in prezent am o inundatie dintr-un apartament ... (vezi toată discuția)
Proprietarul este obligat sa-i dea chiriasului toate cheile de ... diadora.74.sb diadora.74.sb Proprietarul este obligat sa-i dea chiriasului toate cheile de la usa de intrare in apartament? Chiriasul poate schimba (in caz de refuzul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Ce pot face ?? cui ma pot adresa?? StaicuConstanta StaicuConstanta Un broker imobiliar mi-a sechestrat apartamentu Eu sunt in Spania si am vorbit prin telefon cu un broker \"recomandat \" ca acesta sa-mi inchirieze ... (vezi toată discuția)