avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face ?? Cui ma pot adresa??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face ?? Cui ma pot adresa??

Un broker imobiliar mi-a sechestrat apartamentu
Eu sunt in Spania si am vorbit prin telefon cu un broker "recomandat " ca acesta sa-mi inchirieze apartamentul din tara.Nu l-a inchiriat 6 luni iar acum mi-a luat si cheile si-mi cere si bani ca sa-mi dea cheile.Eu nu pot pleca in tara ca-mi pierd locul de munca de aici din Spania si cu el comunic la telefon si-mi spune ca el a cautat chiriasi pt mine 6 luni si-i datorez bani. E broker??? E un escroc ???
Oricum si intr-un caz si-n altul vreau sa stiu ce sa fac Aratati-mi pasii care trebuie facuti in acest caz
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:10, 7 Decembrie 2010
Sunteti unic proprietar al apartamentului?
Depinde , daca ati incheiat un contract cu brokerul , si ce stipuleaza acesta ?
Daca da sunteti tinut sa repectati obligatiile contractuale .
In caz contrar , brokerul comite un abuz , refuzand sa va predea posesia apartamentului , va puteti adresa polititei , daca in continuare refuza sa va inamaneze cheile si eventual actele .
va dau o solutie "romaneasca":
daca cineva din tara de incredere mai are o alta cheie sa mearga sa va schimbe butucul de la yala cu alt butuc.sa vedem cum mai intra broker-ul.
daca nu aveti alta cheie sa va sparga cineva yala si sa o schimbe.nimeni nu o sa faca reclamatie ptr ca dvs ati fost de acord.
asta e cea mai simpla solutie.sa vedem daca sparge usa broker-ul!
verificati totusi daca ati semnat un contract cu acest broker si daca ii datorati ceva avand in vedere ca a prestat un serviciu.in mod sigur a gasit chiriasi si a luat el banii.verificati!
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
nefis, utilizator
Da,etse f importanta sa se cunoasca situatia juridica, daca exista sau nu un contract.
O intelegere probabil ca a existat.

av. Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma lamuresc TYTYTIR TYTYTIR Am nevoie de sfatul vostru...Deci:am primit in apartamentul meu niste chiriasi la negru care nu isi platesc asociatia si nici chiria pe care mi-o datoreaza mie ... (vezi toată discuția)
Chiriasul poate sa schimbe yala? alana27 alana27 Am cumparat un apartament intr-un bloc nou din 2008,la terminarea actelor am prelua cheile intre timp a intrat in apartament agentul imobiliar care m-a dus la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta si chei de rezerva rodyhas rodyhas Buna ziua Am o garsoniera pe care am inchiriat-o si chiriasii au schimbat yala si refuza sa-mi dea cheie si mie.Problema este ca pleaca din localitate,din ... (vezi toată discuția)