Adica nu ai facut o singura data si te-ai oprit..ai incalcat legea de mai multe ori..prin aceeasi "metoda"!
Si azi si maine..etc!
Si daca stiu cum ai incalcat-o odata stiu cum ai incalcat-o si a 2 oara..!
#-o
Inteleg ce inseamna forma continunua, numai ca atunci cand acuzi un om trebuie sa si dovedesti.
Nu era mai corect sa nu se antepronunte, sa faca cercetarea si apoi sa puna si acest articol?
Crezi ca se pronuntau daca nu stiau?
Eu zic ca nu!
Sunt ei slabi de "inger" dar de priceput se pricep!
Avocatul tau ce zice?
Stii ca e grav daca ti se dovedeste vinovatia?
Atentie! Infractiunea continua nu este acelasi lucru cu infractiunea continuata.
Potrivit art. 41 (2) C.p. Infractiunea continuata este atunci cand o persoana savarseste la diferite intervale de timp, dar in realizarea aceleiasi rezolutii, actiuni sau inactiuni care prezinta, fiecare in parte, continutul aceleiasi infractiuni.
Asadar, infractiunea continuata (in speta dvs.) presupune savarsirea mai multor actiuni sau inactiuni (cel putin doua) care prezinta fiecare, in parte, continutul aceleiasi infractiuni si care se comit la intervale diferite de timp (ex: furt, inselaciune, deplapidare etc.)
Infractiunea continua (nu exista un articol care sa o defineasca in Codul penal) consta intr-o actiune sau inactiune care prin insasi natura sa se prelungeste in timp, pana cand intervine o forta contrara care ii pune capat (ex: lipsire de libertate in mod ilegal).
Art.26 c.p.
rubby
va rog eu mult daca ma poate lamuri si pe mine cineva,ce inseamna art.26 c.p. raportat la art85 alin 2 din o.u.g. nr.195/2002 cu aplicare la art.41 alin 2 ... (vezi toată discuția)