avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu de crestere a copilului

Am fost la firma la are lucrez, sa anunt ca se termina cei 2 ani. Din pacate m-au anuntat ca irma nu ma mai poate primi, decat 1 luna cat spune legea, iar apoi sunt nevoiti sa ma trimita in somaj. Din parc am auzit ca s-a dat o lege de curand prin care angajatorul este obligat sa te primeasca 1 an. Stie cineva, ceva?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:57, 2 Iunie 2010
Faceti cerere scrisa de reluare activitatii si depuneti-o cu nr. de inregistrare.
Timp de 6 luni de la reluarea activitatii nu va pot concedia pentru necorespundere profesionala (este perioada de readaptare). Daca postul a fost desfiintat intre timp sau se desfiinteaza datorita unor masuri organizatorice, tehnologice sau economice, puteti fi concediata pentru motive neimputabile dv.
Nu am cunostinta de o legiferare noua in acest sens. In parc se discuta multe, solicitati si confirmarea legala a afirmatiilor facute de cei ce va ofera informatia.
1. Angajatorul va inceta suspendarea contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Apoi, deoarece a desfiintat locul dvs. de munca, vi se va da un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care veti primi decizia de concediere si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de crestere copil niurka niurka Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani (acum are 1 an si 9 luni), lucrez la o banca si nu vreau sa ma intorc la serviciu pentru ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului dupa concediu pentru cresterea copilului Maria1980 Maria1980 Buna ziua, sunt in situatia in care am dorit sa ma intorc la birou dupa 1 an si 3 luni de concediu de crestere si ingrijire copil insa mi s-a spus ca postul ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu din concediu maternal cristiflo cristiflo am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma ... (vezi toată discuția)