Am fost la firma la are lucrez, sa anunt ca se termina cei 2 ani. Din pacate m-au anuntat ca irma nu ma mai poate primi, decat 1 luna cat spune legea, iar apoi sunt nevoiti sa ma trimita in somaj. Din parc am auzit ca s-a dat o lege de curand prin care angajatorul este obligat sa te primeasca 1 an. Stie cineva, ceva?
Faceti cerere scrisa de reluare activitatii si depuneti-o cu nr. de inregistrare.
Timp de 6 luni de la reluarea activitatii nu va pot concedia pentru necorespundere profesionala (este perioada de readaptare). Daca postul a fost desfiintat intre timp sau se desfiinteaza datorita unor masuri organizatorice, tehnologice sau economice, puteti fi concediata pentru motive neimputabile dv.
Nu am cunostinta de o legiferare noua in acest sens. In parc se discuta multe, solicitati si confirmarea legala a afirmatiilor facute de cei ce va ofera informatia.
1. Angajatorul va inceta suspendarea contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Apoi, deoarece a desfiintat locul dvs. de munca, vi se va da un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care veti primi decizia de concediere si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.