avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in germania

In prezent locuim in Germania si avem resedinta aici , dar avem resedinta si in romania,deci doua locuri de resedinta, poate ca nu e legal dar...posibil. As putea depune cererea de divort in Germania cu toate ca suntem casatoriti in Ro?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:21, 2 Iunie 2010
da. nu vad de ce nu ar fi legal sa ai doua resedinte.cred ca ar fi maiusor cu divort in romania
In Romania aveti domiciliul, iar in Germania aveti resedinta.Legea aplicabila in cazul in care casatoria este incheiata in Romania este cea romana, iar instanta competenta in desfacerea casatoriei este cea de la ultimul domiciliu comun al partilor.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca pui o intrebare in zece locuri, nu mai stii unde sa cauti raspunsurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul surorii mele lazar cucuruz lazar cucuruz sora mea sa casatorit anul trecut in romania iar acum sotul ei vrea sa divorteze de ea in austria se poate (vezi toată discuția)
Casatoria incheiata in germania, divortul poate fi cerut in romania? mariana73 mariana73 m-am casatorit in germania, eu fiind cetatean roman iar sotul cetatean german. inca nu am transcris certificatul de casatorie in romania, intrucat nu este inca ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)