am o problema la asociatia de proprietari , pana acum o luna in imobilul in care locuiesc exista o singura asociatie , de o luna de zile , vecinii mei au constituit o
asociatie separata pe scara, pana aici toate bune si frumoase acum au venit cu urmatoarea decizie si anume sa facem cerere de debransare toti locatarii care au ramas conectati la CET .
Motivarea fiind ca ei nu doresc sa se ocupe de acest lucru si anume de plata consumului de apa calda menajera si caldura cand este cazul.
Pot ei sa ma olblige sa ma debransez de la cet ???? eu din cat stiu nu pot face asta decat cu acordul meu .:rtfm:
debransarea de la reteaua publica de furnizare a utilitatilor se face in baza unei solicitari exprese a proprietarului catre prestator.solicitarea asociatiei de proprietari este ilegala.
E putin confuz ceea ce spuneti. Dar daca membrii asociatiei iau o hotarare cu majoritate de voturi, aceasta hotarare trebuie respectata si de cei care nu sunte de acord cu ea. Sigur ca aveti dreptul sa contestati...
Privind si mai practic problema, daca asociatia de proprietari, prin reprezentantii ei reusesc sa rezilieze contractul cu furnizorul, acesta nu va mai furniza apa calda si agent termic acelei asociatii. Acest lucru l-am facut noi in 2007 cand mai erau 10% din proprietari inca la sistemul centralizat.
Cei 10% nu au fost de acord cu decizia comitetului de atunci dar au ramas fara apa calda si in cateva luni si-au instalat toti centrale de apartament, astfel ca in toamna au avut caldura si apa calda mai ieftin si fara necazurile ce le aveam inainte (fluctuatii mari de temperatura si presiune, pierderi pe instalatiile invechite, avarii cu lipsa caldurii in mijlocul iernii etc)