[ oare nimeni nu doreste sa respecte legea si pe cetatenii acestei tari ???? ]
Ba da domnule, insa daca in alte parti legea se respecta pentru ca asa este normal, la noi tre'e sa le atragem atentia ca este necesar ca legea sa fie respectata.
Nu trebuie sa va feriti, daca este nevoie, mergeti in instanta, nu va mananca nimeni acolo si din cate stiu nici nu va costa mare lucru. Dca apelati la serviciile unui avocat, invocati si cheltuieli de judecata.
.............................
Tineti cont de sfatul primit de la @guvernator mg, insa lamuriti-ne ce fel de spatiu este si ce activitate vor sa faca in acel spatiu.
va multumesc
este un apartament cu 3 camere la parterul unui bloc
apartatmentul este gol de cca 3 ani, este al primariei si a fost solicitat de catre o persoana pentru a deschide un spatiu == prestari serviciu == nu a specificat mai mult, nici secretarul primariei nu stie, care a intocmit proiectul,
asa stim ca legea locuintei si a asociatiilor de proprietari prevede ca trebuie acceptul locatarilor din scara respectiva cind se schimba destinatia unei locuinte
prima data proiectul nu a fost aprobat de consilieri deoarece am prezentat punctul de vedere al locatarilor, dar dupa citeva luni a fost pus din nou pe oridnea de zi si a fost votat, a discutat probabil primarul separat cu fiecare consilier !!!!!
va multumesc
asta este ce sa facem, poate vor veni si vremuri mai sanatoase
Da, cred ca Consiliul Local din localitatea dvs. este reprezentantul statului pentru acel apartament (asa se spune, ap. proprietate de stat, nu?). Nu ma mai mir daca timp de trei ani acest ap. nu a fost repartizat unei familii, probabil ca ori nu sunt solicitanti, ori a fost "scapat" din evidenta CL!. In orice caz, cum spuneam mai sus legile trebuiesc respectate. Daca tot vor sa faca "un ghiseft" puneau un inspector care freaca menta pe la biroul care raspunde de aceste spatii (la IS este un serviciu numit DAPPP), in vederea informarii in scris a as. prop. despre intentia de a da o noua destinatie spatiului respectiv, mentionau acolo frumusel si ce prestari de servicii doresc sa faca ei acolo si in final, poate obtineau si acordul proprietarilor "direct afectati", precum si a Com. Ex. al as. prop.
Acum depinde de activitate. Sunt activitati care nu au cum sa deranjeze in inici-un fel pe ceilalti proprietari in ideea ca pot sa-si faca si intrare separata si sunt activitati care produc mult zgomot, noxe, disconfort, etc. pentru care, personal nu as semna nici-un acord.
Cum mai spunea si cineva, vedeti ca cel interesat sa deschida un punct de lucru in blocul dvs. - pentru nu's ce prestare de serviciu, este nevoit sa mearga la Registrul Comertului. Ei, acolo ii vor cere printre altele si un acord al as. prop. - formular tipizat care se gaseste pe site-ul RC. Daca nu prezinta acel document, RC ii trimite la plimbare. Atentie, ca pot sa prezinte un document falsificat si atunci chestia se schimba...
................................................
In alta ordine de idei, avand in vedere faptul ca acel ap. al statului nu a fost locuit timp de 3 ani, cred ca in dreptul acestuia s-au acumulat datorii destul de mari, cum v-ati descurcat? Conducerea as. prop. cum s-a implicat in aceasta poveste? Ei, in acest contest pot sa consider ca CL vrea "sa dreaga busuiocul" in sensul ca daca inchiriaza acel ap. unui privat, poate scapa si de acele datorii. Deci atentie si in aceasta directie!
la acest apartament nu existau datorii, este in zona centrala si are 3 camere
va multumesc
dar locatarii nu pot sa faca nimic
reprezentantii asociatiei sunt coordonati de primarie, asa cum este legea, prin urmare poate Registrul Comertului va cere tabelul cu semnaturile locatarilor
este trist la noi in tara, cu legile linga noi