avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clientul persoana fizica refuza sa achite comisionul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clientul persoana fizica refuza sa achite comisionul

Am o agentie imobiliara si de curand am intampinat o problema.Ceva care nu am patit in 5 ani de imobiliare.Agentul a dus un client cu credit Prima Casa la un apartament cu 3 camere.Vanzatorul a dat anuntul la ziar 1 zi acum 8 luni.Noi l-am preluat de la ziar , sunandu-l .El ne-a dat toate datele apartamentului , ne-a primit la vizionari cu mai multi clienti si intr-un final s-a inteles cu clientul .La fata locului s-au discutat cheltuielile,au cazut de acord , ne-am intalnit direct la notar pentru antecontract (vanzatorul a zis ca vine direct la notar intrucat nu ii permite serviciul sa ajunga si in agentie ), mi-a semnat factura fiscala pt comision si a ramas s imi plateasca acest comision la sfarsit intrucat va da avans la Bucuresti pentru un alt imobil.Cand s-a semnat la notariat ,i-am spus ca are de achitat comisionul agentiei si mi-a replicat ca nu are nici o datorie la noi.Cum ma indrumati sa procedez in continuare pentru a primi contravaloarea facturii.Mentionez ca am ca martori pe cumparatori, imagini de la notariat cand a semnat factura si toate convorbirile telefonice pe toata perioada desfasurarii tranzactiei. Astept un raspuns.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cornelia05 , utilizator 09:35, 7 Iunie 2010
Daca ati incheiat cu vanzatorul si un contract de comision la vanzare si aveti si factura eliberata puteti actiona vanzatorul in instanta pentru recuperarea comisionului.
Daca aveti doar o intelegere verbala puteti solicita instantei acelasi lucru dar va trebui sa probati suplimentar (martori, interogatoriu, etc)
Da, daca aveti contract scris nu exista probleme.
Daca nu aveti contract scris va fi putin mai complicat dar puteti castiga procesul.Aveti sanse destul de mari cat sa aveti prima sansa.Dar, daca mergeti fara avocat la proces...sansele se pot reduce...

avocat Claudiu Lascoschi
Am avocatul firmei , care mi-a intocmit si contractele.Insa , clientul mi-a semnat doar factura la notariat ( de unde am si imaginile) , intrucat este comisar sef si mi-a spus ca nu ii permite timpul sa vina la noi la birou si de aceea am facut doar antecontract la notar.De regula , noi facem o promisiune de vanzare-cumparare intai la noi la birou , apoi mergem la notariat.Dar l-am crezut om serios , odata ce poarta uniforma care ar trebui respectata.Daca public un reportaj in ziarul nostru local , in care sa descriu totul , ce se poate intampla?? Eu stiu ca am gresit grav ca nu s-a semnat niciun contract , dar totusi a semnat factura....avem martori notarul , clientii cumparatori, cei de la cartea funciara (a avut ipoteca si noi am facut demersuri pt a o ridica) , consilierul de la banca ,care a ramas surprins ,convorbirile dese de pe mobil ..... Chiar nu mai exista seriozitate nici la oamenii statului? In cine sa te mai increzi???? Omul de rand , nu vreau sa jignesc pe nimeni (si eu ma consider om de rand) ,nu ne-a creat niciodata probleme...astia cu influente si spate asigurat asa fac tot timpul.Pt ei nu exista aceeasi lege ?? Sa vedem cu ce bani si-a ridicat vila din oras??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane agentii imobiliare fil1ram fil1ram Am scos un apartament la vanzare cu anunt in ziar. M-au contactat o agentie , telefonic,si mi-au spus ca mi-au gasit un cumparator. Nu mi-au precizat in ce ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara lazarlivia lazarlivia O persoana a cumparat o locuinta printr-o agentie imobiliara. Agentul imobiliar nu s-a implicat cu nimic in pregatirea actelor de vanzare, adica nici n-a avut ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumparare imobil iliegeorge85 iliegeorge85 Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil prin mama mea, eu muncind in afara tarii. I-am facut o procura sa-l cumpere in numele meu printr-o agentie. Au semnat ... (vezi toată discuția)