avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Eu si fostul meu sot avem o casa de impartit in 2 parti egale.El ar vrea sa ma despagubeasca cu o suma de bani pe care nu o are in totalitate la inceputul tranzactiei,insa el vrea ca atunci cand imi da jumatate din bani sa ii trec casa pe numele lui urmand ca pana la o data pe care o stabilim sa-mi dea si cealalta parte din bani cu o clauza care sa stipuleze ca daca pana la data precizata nu are banii casa sa redevina bun comun.Din cate stiu cand inchei o astfel de tranzactie nu te mai poti intoarce la faza initiala,la care casa sa fie din nou in posesia amandurora.Nu stiu cum sa fac pentru a avea o siguranta ca imi iau partea mea din valoare casei fara ca eu sa recurg dupa aceea la un proces.El mai spune ceva de o tranzactia care sa aiba la baza un imprumut sau ceva de genul asta si sa puna o ipoteca pe casa care sa fie garantia mea mai tarziu daca el nu face plata.As dori sa ma sfatuiotiu ce sau cum sa fac.
VA NULTUMESC
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:14, 3 Iunie 2010
ori toti banii ori la revedere... nu exista clauza ca redevine bun comun,..... consultati un avocat si nu va lasati indusa in eroare
te risti, te sfatuiesc sa primesti toti banii, duppa care esti de acord cu tranzactia
buna ziua .
parerea mea este ca nu riscati nimic . daca redactati tranzactia in sensul in care doriti, mentionand toate aceste clauze, este ok.
de exemplu, faceti mentiunea expresa ca fostul sot primeste in natura imobilul , iar dvs. in schimb primiti o sulta in cuantum de x ron . B-)
la semnarea tranzactiei fostul sot va achita sa zicem jumatate din sulta , urmand ca pana la data de .. sa va achite si restul de bani . ( in termen de un an de exemplu ) . aveti grija la termenul d;)e prescriptie de 3 ani . ;)
daca insa nu-si achita aceasta obligatie catre dvs., mentionati faptul ca tranzactia este executorie de drept .
tranzactia sa o intabulati ulterior in CF , iar cand se achita si de restul obligatiei catre dvs. procedati la radierea sultei din CF .
renuntati la acea clauza ca imobilul ar deveni in caz de neplata bun omun . :P
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
ori mergeti la notar, tranzactia va suna ceva de genul: casa ii revine lui..., cu plata sulta de x in termen de.. dreptul dvs de creanta se inscrie apoi ca orice ipoteca in cartea funciara.nu va putea sa vanda fara acordul dvs, iar daca nu respecta termenul, il puteti executa silit.
sau il asteptati sa stranga banii, partajul fiind imprescriptibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire prin credit ipotecar briliant_desguise briliant_desguise Buna ziua, Postez acest mesaj aici, din pacate nu am gasit o sectiune dedicata strict unui astfel de subiect... Sper sa ma ajutati cu un raspuns, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Partaj un om simplu un om simplu Buna, In urma divortului am hotarat ca eu sa o despagubesc pe fosta mea sotie cu o suma de bani pentu o casa dar problema este ca eu va trebui sa fac un ... (vezi toată discuția)
Partajul unui imobil ipotecat- Paula75 Paula75 Dorim( si eu si fostul meu sot) partajul voluntar al unei case ipotecate la banca pe o valoare mare. Sotul meu imi va plati ce mi se cuvine( ne-am inteles ... (vezi toată discuția)